HDZBIH osudio napad na Tadića i Mamića

HDZ BiH
Naime, danas nakon završetka sjednice Skupštine Zeničko-dobojske županije oko 13.20 sati kada su se zastupnici razišli i kretali prema svojim vozilima, Ivo Tadić i Pero Mamić sjeli su u isto auto i odmah nakon što je dat kontakt došlo je do eksplozije, ali, srećom, nitko od njih nije ozlijeđen.

"Ovaj najteži oblik terorizma događa se nakon što su proteklih dana upućivane anonimne prijetnje našim dužnosnicima ne samo u Zeničko-dobojskoj županiji već i u drugim županijama u Federaciji BiH s većinskim bošnjačkim pučanstvom.

HDZBiH neće se dati zastrašiti bilo kakvim prijetnjama i napadima i stoga pozivamo cjelokupno članstvo da ustraje djelovati u interesu zaštite i slobode Hrvata u BiH, kao i svakog njenog čovjeka.

Tražimo od nadležnih institucija u Bosni i Hercegovini da poduzmu sve korake kako bi se otkrili počinitelji ovog bezumnog napada, koji je istodobno i napad na demokraciju i slobodu političkog djelovanja.

Uvjereni smo da ovaj incident sigurno neće obeshrabriti Hrvate u BiH da zajedno sa svojim legitimnim predstavnicima ustraju u pravednoj borbi za jednaka prava svih konstitutivnih naroda u BiH", stoji u priopćenju iz Ureda za odnose s javnošću HDZ-a BiH.