HDZ BiH OO Vitez predstavio kandidate za lokalne izbore

hdz vitez
hdz vitez
Hrvatski politički predstavnici prepoznali su važnosti i složenost aktualnog političkog trenutka te su s ciljem izborne pobjede hrvatske političke stranke dale potporu Tomislavu Bošnjak-Matiću kao zajedničkom kandidatu za načelnika Općine Vitez.

Kandidaturu Bošnjak-Matića, izuzev HDZBiH, HDZ 1990, HSS SR, HSP BiH i HKDU BiH podržale su i brojne druge pravne osobe iz Viteza, ugledni pojedinci i dužnosnici iz Viteza, svi kazavši, kako se radi o osobi bogatog poslovnog i političkog iskustva, koja će znati opravdati ukazano povjerenje i odgovoriti svim složenim zadacima koji očekuju Vitez u budućnosti.

S time u vezi, Bošnjak-Matić je kazao kako se pred njim nalaze brojni nagomilani izazovi, ali da je svjestan ključnih problema i nedostataka, a kao neke od njih naveo je izgled urbanog dijela grada, slabu prometnu povezanost središta Viteza i Poslovnog centra 96.

Također, kazao je da će ključno biti i komunalno poduzeće dodatno osnažiti i staviti u funkciju čistog i uređenog Viteza, na zadovoljstvo svih stanovnika Općine, te brojne druge izazove koji će, kao i način rješavanja biti definiran u izbornom programu HDZBiH Vitez koji se pažljivo izrađuje proteklih nekoliko mjeseci i sadržavat će sve ono što je Vitezu potrebno da postane mjesto u kojemu će se moći ugodno živjeti od vlastitoga rada.

Posebno važim Tomislav Bošnjak- Matić istaknuo je konsenzus hrvatskih političkih stranaka i zajednički stav u vezi njega kao zajedničkog, hrvatskog kandidata za načelnika Općine koji se upušta u izbornu utrku s aktualnim načelnikom Općine.

Kada je u pitanju kandidacijska lista za Općinsko vijeće Općine Vitez ovoga puta HDZBiH predvodi široku koaliciju formiranu s ciljem spriječavanja „raspianja" glasova, a izuzev HDZBiH, koaliciju čine HSP BiH, HSS SR i HKDU. Nositelj liste za Općinsko vijeće je istaknuti mladi viteški sportaš, član OO HDZBiH Vitez Ranko Križanović, a na listi će se izuzev Križanovića naći osobe raznih profila, predstavnici poduzetničkog sektora, osobe iz svijeta sporta, kulture, obrazovanja, aktivisti iz mjesnih zajednica, te predstavnici braniteljske i umirovljeničke populacije.

Vrijedi naglasiti kako su na listi zastupljenje osobe iz svih krajeva Viteza, te je time vodstvo OO HDZBiH Vitez pokazalo posebnu osjetljivost za adekvatno predstavljanje svih mjesnih zajednica. Također, sukladno izbornim pravili na listi HDZBiH, HSS SR, HSP BiH, HKDU BiH naći će se i 40% pripadnica ženskog spola.

Lista HDZBiH, HSS SR, HSP BiH, HKDU BiH:
⦁ Križanović Ranko
⦁ Peša Adrijana
⦁ Lujić Stipo
⦁ Đotlo Mirko
⦁ Maros Nevenka
⦁ Matić Anto
⦁ Ramljak Borislav
⦁ Alilović Marina
⦁ Babić Jasna
⦁ Grebenar Oliver
⦁ Krezić Olga
⦁ Marković Gvozden
⦁ Papić Vanja
⦁ Kraljević Slaven
⦁ Frljić Anto
⦁ Grabovac Anita
⦁ Šafradin Ivan
⦁ Rajić Katarina
⦁ Šarić Ivan
⦁ Vrebac Danijel
⦁ Pranjković-Kovač Ljiljana
⦁ Petrović Stjepan
⦁ Radić Darija
⦁ Drmić Ivica
⦁ Frljić Ivan
⦁ Omazić Jelena
⦁ Marijolović Marijo
⦁ Skopljak Ivana
⦁ Papić Željko
⦁ Šarić Nikola

Povodom prezentacije liste nositelj iste, Ranko Križanović, izražavajući čast jer mu je povjerena jedna takva uloga, zasluge je prepisao vodstvu OO HDZBIH Vitez koje je prepoznalo mlade osobe kao ljude koji mogu donijeti pozitivne promjene u Vitez, ali je kazao, kako velike zasluke pripadaju OO Mladeži HDZBiH iz kojega i sam, u političkom smislu potiče, stoji u priopćenju iz OO HDZBiH Vitez.