HDZ BiH Dragi birači vaši glasovi su pokazatelj dobrih odnosa sa sestrinskom strankom u Hrvatskoj

HDZ BiH Dragi birači vaši glasovi su pokazatelj dobrih odnosa sa sestrinskom strankom u Hrvatskoj

HDZ-a BiH danas je uputio pismo zahvale biračima koji su glasovali na izborima za predsjedničkim izborima u Hrvatskoj. Pismo prenosimo u cijelosti: 

Dragi birači,

Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) zahvaljuje svim Hrvaticama i Hrvatima, svim članicama, članovima i simpatizerima te svim biračima u Bosni i Hercegovini koji su glasovali u drugom krugu predsjedničkih izbora u Republici Hrvatskoj.

Odaslane poruke zajedništva kako u prvom, tako i drugom krugu predsjedničkih izbora u Republici Hrvatskoj, te zastupanje politike stvarne ravnopravnosti jako je bitno i za Hrvate u Bosni i Hercegovini.
Nesumnjivo da je potpora i povjerenje koje ste svojim glasovima ukazali najmjerodavniji pokazatelj i rezultat zajedništva te uspješne suradnje i dobrih odnosa sa sestrinskom strankom HDZ-a Republike Hrvatske.

Cilj hrvatske politike u BiH je potpuna ustavnopravna i institucionalna ravnopravnost hrvatskog naroda s ostala dva konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini i niti jedno institucionalno rješenje koje ne polazi od toga standarda za nas nije prihvatljivo.

Nadamo se, u vremenu koje je pred nama, da će legitimni politički predstavnici hrvatskog naroda u BiH nastaviti imati punu potporu Republike Hrvatske i pozitivni kontinuitet prema hrvatskom narodu, jednom od tri konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini.

Naš zadatak u BiH je ostvariti potpuno ustavnopravno uređenje BiH kao višenacionalne države tri konstitutivna naroda i svih njezinih građana, uz potporu Republike Hrvatske.
Hrvatski interes je i interes EU, a to je stabilna BiH koja slijedi europske standarde, stoji u priopćenju HDZ-a BiH.