HDZ 1990: Konstituirajuća sjednica ne može biti sazvana!

Glasnogovornik HDZ-a 1990 Veso Vegar izjavio je da se proces konstituiranja Doma naroda FBiH odvija sporo i da je pitanje kada će biti završen. "Nažalost, mislim da Krešić zbog pojedinih stavova daje za pravo onima koji tvrde da je izmanipuliran i insrumentalizovan u određenoj politici, a to potvrđuje izjavom da se sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH može sazvati", rekao je Vegar.

Govoreći o odnosu HDZ-a 1990 i HDZ-a BiH, Vegar je ocijenio da je sporazumom koji su potpisale te dvije partije utvrđen zajednički stav o ustavnim promjenama i izmjenama Izbornog zakona BiH.

"Odnosi i sporazum koji su potpisale dvije partije se može procjenjivati prema rezultatima koji su postignuti, a ne pojedinačnim utiscima. Smatram da se moramo držati potpisanog sporazuma, a ne nečijih privatnih stavova", kaže Vegar.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamenta FBiH Stjepan Krešić najavio je da će sjednica ovog doma biti sazvana do kraja mjeseca.

"Sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH održat će se do kraja mjeseca, kako to zakon i predviđa", rekao je Krešić, dodavši da je poslovnikom zadužen da sazove sjednice Doma naroda u starom sazivu i konstituirajuću sjednicu novog saziva.

Najavu sazivanja sjednice Doma naroda federalnog Parlamenta, te protivljenje sporazumu dva HDZ-a, Krešić vidi kao razloge zašto je isključen iz HDZ 1990.

"Nemam ništa protiv saveza sa tom strankom, ali on treba biti formiran na potpuno ravnopravnim osnovama. Očito, postojeći savez nije iskren i samo je u funkciji pozicioniranja HDZ BiH u vlasti", rekao je Krešić, koji smatra da je ovaj savez početak kraja HDZ 1990.