HDZ 1990 će uskoro ponuditi preustroj BiH na tragu prijedloga Biskupske konferencije BiH

HDZ 1990, BIH
...izražavajući potporu stavovima HDZ-a 1990 o nužnosti hrvatskog zajedništva na prostorima gdje je ugrožen hrvatski nacionalni interes, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

V.d. predsjednika HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović se sastao sa kardinalom Vinkom Puljićem u Sarajevu. Tema sastanka bila je ukupna politička i društvena situacija hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

„Kao hrvatska stranka, duboko utkanih demokršćanskih vrijednosti, imamo odgovornost čuti glas naše crkve, kako bi svi zajedno, pronašli rješenja za hrvatski narod u BiH, koji se nalazi u teškoj političkoj, društvenoj i demografskoj poziciji", kazao je Ilija Cvitanović, ističući kako će HDZ 1990 uskoro ponuditi prijedlog preustroja Bosne i Hercegovini, na tragu prijedloga Biskupske konferencije o četiri regije.

„Bosni i Hercegovini je potreban novi preustroj, kojim će biti zajamčena ravnopravnost hrvatskog, kao i drugih naroda i manjina koji žive u BiH", kazao je Cvitanović.

Kardinal Puljić je izrazio potporu stavovima HDZ-a 1990 ističući nužnost hrvatskog zajedništva na prostorima gdje je hrvatski nacionalni interes ugrožen, akcentirajući Središnju Bosnu i Republiku Srpsku, priopćeno je iz HDZ 1990.

HMS