HČSP BiH: O aktualnom poltičkom stanju u BiH

...kazao je na današnjoj konferenciji za novinare u Mostaru predsjednik Hrvatske čiste stranke prava (HČSP) BiH i vijećnik u općinskom vijeću Tomislavgrada Tadija Ljubičić, govoreći o aktualnom političkom stanju u BiH.

"Naime, pročitavši taj sporazum uočio sam kako će glas Hrvata središnje Bosne vrijediti duplo manje nego li glas Hrvata iz južnih dijelova BiH", kazao je Ljubičić, dodavši kako se rekonstrukcija Federacije BiH ne može praviti na uštrb Hrvata središnje Bosne.

Kada je u pitanju Grad Mostar, HČSP BiH smatra da strane u sukobu moraju poštovati odluku Ustavnog suda te poziva visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka da štiti Ustav BiH, što mu je i povjereno. Ova stranka kao alternativu za Mostar predlaže podjelu na dvije općine, s tim da se i gradu Travniku dodijeli isti status.

Na konferenciji za novinare, Ljubičić je osudio beskrupulozno ponašanje vlasnika tvornice kabela u Tomislavgradu Kapis d.o.o. koji bez ikakvog ekonomskog utemeljenja otpušta 50 djelatnika. "Pozivamo direktora i vlasnika da odustanu od te sulude zamisli jer u tvornici ima dovoljno posla", istaknuo je Ljubičić.

On je kazao kako je HČSP počeo pripreme za Opće izbore 2014. gdje će svoje kandidate imati za sve razine vlasti, osim za Predsjedništvo BiH. Dodao je kako ova stranka zagovara stvaranje trećeg hrvatskog bloka sa strankama s hrvatskim predznakom koje nisu članice tzv. platforme niti HNS-a".

Također je najavio kako će HČSP BiH 23. veljače održati Opći sabor u Tomislavgradu.

Novinarima se obratio i povjerenik HČSP-a BiH Mostar Damir Čović koji je govorio o problemima zapošljavanja u ovome gradu, dok je predsjednik Mladeži HČSP-a BiH Ivan Bošnjak izrazio zadovoljstvo povećanjem broja članova koji im pristupaju.

fena