Gradski odbor HDZ BiH najoštrije osuđuje brutalno postupanje policije sarajevske županije

Gradski odbor HDZ BiH Mostar je protiv svakog oblika nasilja i huliganstva pa i navijačkog, koji dolazi s bilo koje strane.

Međutim, pregledom snimki ovog nemilog događaja svaki normalan čovjek mora ostati šokiran razinom brutalnosti kao i prekomjerne i nepotrebne uporabe sile nad navijačima, te smo dužni reagirati i stati u obranu navijačke skupine Ultras.

 Ne možemo se oteti dojmu kako pored sportskih i sigurnosnih razloga za odstranjivanje navijača Zrinjskog s tribina postoje i neki drugi.

Prema izjavama očevidaca i navodima medija po tko zna koji put povod za maltretiranje i premlaćivanje navijača Zrinjskog je isticanje obilježja hrvatskog naroda u BiH.

 Pitamo se kome i zašto u Bosni i Hercegovini  smetaju obilježja hrvatskog naroda!?

Oglasio se i platformaški HSP

Mostarska podružnica HSP-a BiH osuđuje "brutalni napad i premlaćivanje navijača Ultrasa na utakmici Željezničar - Zrinjski od strane pripadnika sarajevskog MUP-a", stoji u priopćenju iz spmenute podružnice. "Smatramo da uporaba ovako velike represije prema navijačima, dijeljenje batina uz psovke 'ustaške majke' i puštanja službenih pasa na njih, nije opravdana niti primjerena i za svaku je osudu.

Zabrana isticanja zastave hrvatskog naroda u BiH na Grbavici ide samo u prilog bahatom i neciviliziranom ponašanju sarajevske policije. Ovim činom poslali su hrvatskom narodu jasnu političku poruku o vjerskoj i nacionalnoj netrepeljivosti.

Takvo ponašanje pripadnika MUP-a ne smije proći nezapaženo niti nekažnjeno, stoga se iskreno nadamo da će nadležne službe, prije svega Ministarstvo unutarnjih poslova Sarajevskoga kantona, preispitati ovaj nemili događaj i povući pitanje odgovornosti", stoji u priopćenju iz mostarskoga HSP-a.