Glasnović: Stazić nema pojma koliko branitelja ima… Nisu ga smetale stotine tisuća lažnih partizanskih penzija

Željko Glasnović, Svjetsko nogometno prvenstvo, Željko Glasnović, Željko Glasnović, komunizam, Željko Glasnović, Nenad Stazić, sabor

Nakon kraće stanke, Hrvatski je sabor nastavio rad. Ova sjednica je posljednja redovna u ovoj godini. Sjednica je počela uobičajenim ‘aktualnim prijepodnevom’ za kojega će 40 zastupnika propitivati članove Vlade o najaktualnijim političkim, gospodarskim i inim temama.

SDP-ov Nenad Stazić rekao je da sinoćnji pregovori s predstavnicima sindikata nisu doveli ni do čega – štrajk se nastavlja, kaos se produljuje.

Jeste li razmislili o tome da prestanete silne milijarde davati Katoličkoj crkvi? Da konačno zaustavite neprestano povećanje broja branitelja i njihovih privilegija? Da spriječite predsjednicu Republike da dijeli okolo povlaštene mirovine kome hoće i kako hoće? I da novce prestanete slati u Hercegovinu? Možda biste tada imali dovoljno da ispunite zahtjeve onih koji uče djecu – pitao je Stazić premijera Plenkovića, prenosi kamenjar.com

Nezavisni Željko Glasnović se umiješao i pozvao povredu poslovnika rekavši da su Stazićeve izjave o braniteljima skandalozne. – On nema pojma koliko branitelja ima… Nisu ga smetale stotine tisuća lažnih partizanskih penzija. To je sramota za hrvatski narod. On vodi rat protiv hrvatske države, taj karakter – rekao je Glasnović pa zaradio opomenu.

Zaista je nevjerojatno da vi u ovom kontekstu spominjete hrvatske branitelje. Ova Vlada je kroz svoj program i aktivnosti pokazala stalno kontinuirano poštovanje prema dignitetu Domovinskog rata, ispravila brojne nepravde prema braniteljima – rekao je Plenković, pa naveo da paket od 4 posto dodatka omogućuje nastavnicima da će već u veljači imati 5 posto, a u listopadu 10 posto veću plaću nego danas.

O kakvom kaosu govorite? Realnost. I to radi Vlada koja ima zdravi rast, koja se ne zadužuje na račun generacija koje dolaze iza nas – rekao je Plenković.

Stazić je rekao da su ispunili zahtjeve šatoraša pa ih više nema, ali da sada imaju ministra koji čita odgovor na postavljeno pitanje. – A tih istih šatoraša nema s učiteljima. Nisu se solidarizirali – rekao je Stazić, dodajući da učitelji masovno odbijaju sinoćnju ponudu.

– Vama je očito u interesu da ovaj problem ne riješi, da djeca ostanu neobrazovana, jer što su neobrazovanija, gluplja, primitivnija, to će lakše glasati za HDZ – rekao je Stazić, na što ga je predsjednik Sabora Gordan Jandroković pozvao da pripazi na rječnik.

https://www.youtube.com/watch?v=dvDYDmngXjk&feature=emb_logo