GENERAL GLASNOVIĆ O IZVEDBI JOSIPE LISAC ‘Ovako žalosno nije pjevao ni zbor tijekom potonuća Titanika’

Željko Glasnović, Željko Glasnović, himna, josipa lisac
Arhivska fotografija

Glazbena diva Josipa Lisac na inauguraciji Zorana Milanovića otpjevala je hrvatsku himnu, pjesmu u počast hrvatskog naroda i hrvatske države, nakon čega je doživjela broje kritike posebno na društvenim mrežama gdje kritičari ističu da je neprimjereno izvoditi umjetničke eksperimente s državnom himnom. Kritiku na račun izvedbe Josipe Lisac, dao je između ostalih i saborski zastupnik Željko Glasnović.

“Što je ovo?!? Ovako žalosno nije pjevao ni muški zbor tijekom potonuća Titanika kad su gledali smrt u oči. Je li u pitanju plašenje vrana koje kruže iznad Hrvatske ili samo još jedna kvazi umjetnička egzibicija kakvu smo vidjeli u Rijeci?

Pitam se što se dogodilo s pobjedničkim duhom Hrvata koji su izbatinali četničke horde, jugoslavensku vojsku i obranili Europu od Osmanskog carstva? Kinom hara virus korona koji je zaustavio ekspanziju kineske ekonomije. Čak i u Srbiji jučer je zaustavljena proizvodnja jednog od azijskih auto brendova za europsko tržište. U Hrvatskoj već preko 100 godina hara virus jugozomboida i njegova blizanca velikosrbina. Virus se liječi tako da se definira, izolira i neutralizira – mi to možemo i moramo”, objavio je Glasnović.

Sadržaj se učitava...