GENERAL GLASNOVIĆ O IZVEDBI JOSIPE LISAC ‘Ovako žalosno nije pjevao ni zbor tijekom potonuća Titanika’

GENERAL GLASNOVIĆ O IZVEDBI JOSIPE LISAC ‘Ovako žalosno nije pjevao ni zbor tijekom potonuća Titanika’
Arhivska fotografija

Glazbena diva Josipa Lisac na inauguraciji Zorana Milanovića otpjevala je hrvatsku himnu, pjesmu u počast hrvatskog naroda i hrvatske države, nakon čega je doživjela broje kritike posebno na društvenim mrežama gdje kritičari ističu da je neprimjereno izvoditi umjetničke eksperimente s državnom himnom. Kritiku na račun izvedbe Josipe Lisac, dao je između ostalih i saborski zastupnik Željko Glasnović.

“Što je ovo?!? Ovako žalosno nije pjevao ni muški zbor tijekom potonuća Titanika kad su gledali smrt u oči. Je li u pitanju plašenje vrana koje kruže iznad Hrvatske ili samo još jedna kvazi umjetnička egzibicija kakvu smo vidjeli u Rijeci?

Pitam se što se dogodilo s pobjedničkim duhom Hrvata koji su izbatinali četničke horde, jugoslavensku vojsku i obranili Europu od Osmanskog carstva? Kinom hara virus korona koji je zaustavio ekspanziju kineske ekonomije. Čak i u Srbiji jučer je zaustavljena proizvodnja jednog od azijskih auto brendova za europsko tržište. U Hrvatskoj već preko 100 godina hara virus jugozomboida i njegova blizanca velikosrbina. Virus se liječi tako da se definira, izolira i neutralizira – mi to možemo i moramo”, objavio je Glasnović.

Sadržaj se učitava...