Federalni ministri u službenom posjetu HT Eronetu

U izaslanstvu su pored resornog ministra bili i ministar unutarnjih poslova Predrag Kurteš, ministar razvoja, poduzetništva i obrta Sanjin Halimović, te ministar kulture i sporta Salmir Kaplan.

U upravnoj zgradi HT Eroneta u Mostaru primili su ih v.d. predsjednik Uprave Stipe Prlić, članovi Uprave Davor Daraboš, Zoran Bakula i Boris Galić, te predsjednik Nadzornog odbora Ante Krešić.

Ministre je prije svega zanimalo stanje u HT Eronetu i utjecaj vremenskih neprilika na poslovanje poduzeća, kao i planovi ovog poduzeća u smislu uvođenja novih usluga i poboljšanja poslovanja.

Na početku sastanka, ministar Bijedić pozdravio je nazočne te istaknuo kako ovaj posjet potvrđuje koliko Federalna Vlada cijeni HT Eronet smatrajući ga jednim od najznačajnijih poduzeća u Bosni i Hercegovini koje posjeduje realnu snagu, te je iskazao nadu da će ovo poduzeće napraviti iskorak prema ostvarenju još boljih rezultata. „I ovaj posjet pokazuje spremnost Vlade da sasluša sve probleme s kojima se HT Eronet susreće u svom poslovanja", kazao je ministar.

Stipe Prlić je istaknuo da je za vrijeme trajanja nedavnih vremenskih neprilika, Uprava poduzeća bila u svakodnevnom kontaktu sa resornim ministarstvom. Kazao je kako je zbog nestanka električne energije bilo tek nekoliko ispada baznih stanica čime pojedina područja, prvenstveno zaleđe Neuma, nisu bili pokriveni signalom. „Čim su prilike dopustile, HT Eronet je ovaj problem riješio agregatima te je osigurano napajanje baznih stanica, a time i neometano funkcioniranje telefonskog prometa. Najvažnija ja činjenica da naš telekomunikacijski sustav odlično funkcionira i u jako lošim vremenskih uvjetima", rekao je Prlić.

Kada je riječ o poslovanju HT Eroneta članovi Uprave su upoznali ministre s planovima i uvođenjem novih usluga u ovoj godini. Isto tako su ukazali na pojedine negativne odredbe Zakona o javnim nabavkama na poslovanje poduzeća, a koje usporavaju poslovanje u mnogim segmentima. Upravo je duga i komplicirana procedura temeljena ovim zakonom, jedan od razloga zbog kojih je HT Eronet kasnio s uvođenjem usluge prenosivosti broja, a zbog čega je uslijedila i kazna Regulatorne agencije za komunikacije, što nije uzeto u razmatranje pri donošenju ove odluke.