Elektroprivreda HZ HB: Ivana Bunoza umjesto Matana Žarića?

Elektroprivreda HZ HB: Ivana Bunoza umjesto Matana Žarića?

Odluka HSP-ovog kadrovskog povjerenstva koje je trebalo predložiti imena kandidata za čelne funkcije u Elektroprivredi HZ HB još uvijek nije službena, no kako sada stvari stoje, a to je za Dnevni list.. potvrdilo i više sugovornika iz HSP-a BiH. Bunoza je, čini se, izbor ove stranke za mjesto generalnog direktora. Službenim nominiranjem Bunoze omogućio bi se početak procesa smjene starog menadžmenta ovog poduzeća, a prvi korak u tome je predlaganje imena kandidata partnerima u federalnoj Vladi.

Piše: Dario Pušić / Dnevni list

Nakon toga Vlada Federacije trebala bi izići s usuglašenim stavom oko kandidata za generalnog, ali i izvršne direktore u Elektroprivredi, nakon čega u igru ulazi novi Nadzorni odbor poduzeća. Drugi korak je sazivanje Skupštine društva koja bi, prema planu stranaka platforme, trebala smijeniti dosadašnje rukovodstvo te potvrditi novo.

Biografija

Osim Bunoze, HSP BiH je predložio i kandidata za izvršnu direktoricu za financijsko-računovodstvene poslove. Dnevni list doznaje kako bi umjesto Mile Bule koja je do sada radila u ovom sektoru, trebala doći Anka Rajić, kadar blizak HSP-u BiH. Međutim, osim ove dvije pozicije, još uvijek ostaje nepznat o koga će HSP predložiti na ostalim rukovodećim pozicijama u ovom poduzeću.

No, ne treba zaboraviti kako je u kontekstu izvršnog direktora za razvoj Elektroprivrede HZ HB često spominjano ime Alberta Šunjića, koji bi na toj funkciji trebao zamijeniti Stjepana Krasića. Inače, Bunoza koja bi trebala doći na čelu ovog poduzeća iza sebe ima prilično impresivnu biografiju iz koje je vidljivo da je do sada uglavnom radila na poslovima financijske i računovodstvene prirode. Samim tim postaje i jasno zašto se HSP odlučio dati povjerenje upravo njoj.

Naime, Bunoza je certificirani računovođa od 2007. godine, ali je završila i Ekonomski fakultet u Zagrebu 1999. godine. Osim bogatog radnog iskustva na financijskim poslovima u privatnom sektoru, Bunoza je možda i najpoznatija zbog svoga rada u Upravi za inspekcijske poslove Zapadnohercegovačke županije. Od travnja 2008. do kolovoza 2010. obavljala je dužnost pomoćnice ravnatelja Uprave za inspekcijske poslove, da bi u kolovozu prošle godine postala i v.d. ravnatelja i na toj je pozici ostala sve do svibnja ove godine. Prošle godine, tijekom njezinog mandata u Upravi za inspekcijske poslove, porastao je broj inspekcijskih nadzora na 2370, što je značajno više u usporedbi s 2007. godinom kada je, primjerice, izvršeno 1300 nadzora.

Daljnja procedura

Međutim, tijekom jučerašnjeg dana nije bilo moguće dobiti službeni komentar predstavnika HSP-a BiH na ovu vijest, tako daje ostalo i nepoznato kada će Bunoza biti nominirana u federalnoj Vladi, i tko su kandidati za ostale čelne funkcije u Elektroprivredi HZ HB.

Naime, za imenovanje direktora treba rješenje o nominaciji iz Vlade FBiH, pa iako je u planu zakazivale još jedne sjednice Nadzornog odbora, ostaje nepoznato hoće li federalna Vlada do tada imati i cjelokupan set imena.