Dva HDZ-a i 'platformaši' danas dijele resore

HNŽ, delegati, HNŽ, proračun, Vlada HNŽ, formiranje vlasti, Vlada HNŽ, HDZ 1990, Vlada HNŽ, HNŽ, vlast, dogovor, Vlada HNŽ, platformaši, Vlada HNŽ, HNŽ, Vlada HNŽ, HNŽ, vlast, HRS, HNŽ, priopćenje, HNŽ, df bih, Vlada HNŽ, pripravnici, radni staž , Vlada HNŽ, javni poziv, HNŽ, studenti, popis, HNŽ, stipendija, stipendije, Vlada HNŽ, pripravnici, posao, braniteljske udruge, HNŽ, Vlada HNŽ

Dva HDZ-a, SDP i SDA, koji su prošlog tjedna dogovorili kako bi trebala izgledati vlast, danas će krenuti u raspodjelu fotelja. Nakon zadnjeg sastanka rečeno je kako će se vlast dijeliti 6:6 - bloku dvaju HDZ-ova pripast će mandatar i pet ministarskih pozicija, dok će SDP i SDA uzeti po tri ministarske pozicije.

Problema bi moglo biti oko obrazovanja i zdravstva. Kad je u pitanju vodstvo županijske Skupštine, zasad je tek poznato da predsjednik bude iz SDA te hrvatski dopredsjednik iz jednog od HDZ-ova, najvjerojatnije iz "devedesetke".

Pravi test za novu vlast predstavlja izbor srpskog člana vodstva Skupštine, budući da na tu funkciju 'pucaju' i ministarske pozicije. Problema bi moglo biti oko obrazovanja i zdravstva. Kad je u pitanju vodstvo županijske Skupštine, zasad je tek poznato da predsjednik bude iz SDA te hrvatski dopredsjednik iz jednog od HDZ-ova, najvjerojatnije iz "devedesetke".

HDZ i SDP. HDZ želi imenovati Zoru Dugmović, a SDP zastupnicu Vesnu Saradžić.

D. Drlje Dnevni list