Država za čovjeka: Lagumdžija vodi BiH u provaliju

Kako drugačije objasniti  direktivu Lagumdžije svojim satelitima da za predsjedavajućeg Vijeća ministara predlože Slavu Kukića znajući dobro da on u parlamentu neće nikada dobiti potrebnu većinu za ovu funkciju. BiH je tako došla u najveću poslijeratnu krizu upravo zahvaljujući Lagumdžiji i državi za čovjeka, a i država i čovjek su ovom slučaju on i njegovi sateliti. Ovakvo ponašanje jednog političara u ovom dijelu Europe nije viđeno još od vremena Envera Hodže.

Velikobošnjački nacionalista nevješto prikriven plaštom socijaldemokracije svim silama se trudi od BiH napraviti državu za sebe i za uski krug njegovih istomišljenika. Na tom putu mu stoje Hrvati kao jedan od jednakopravnih naroda u BiH, i sve svoje resurse Lagumdžija je uperio ka konačnom cilju, a on je svesti  Hrvate na nacionalnu manjinu.

Ništa čudno od čovjeka koji je zanat počeo peći u komunističkoj školi u Kumrovcu, a diplomirao je i stekao status ultra nacionaliste na Bošnjačkom institutu. Namazan svim bojama (od crvene do zelene) Lagumdžija je prvo instalirao Željka Komšića za svog osobnog člana predsjedništva, uskraćujući prava Hrvatima da izaberu svog legitimnog predstavnika.  Put ka nestanku Hrvata Lagumdžija nastavlja se majorizacijom Hrvata u SBŽ, a zatim i u FBiH gdje u izvršnu vlast instalira poslušnike i kriminalce koji su svjesni da će za svoja nedjela morati odgovarati ukoliko se ne priklone bilo kojoj vlasti.

Ovaj puta sa Lagumdžijom spojili su ugodno sa korisnim, te su zasjeli u fotelje i tako stekli imunitet koji ih za sada štiti od zakona koji je opet u rukama Lagumdžijinih poslušnika. O aferi reket pisalo se nadugo i naširoko, a epilog prekidanja istrage o tom kriminalu zaista ne treba komentirati. Tako je Lagumdžija za nekoliko mjeseci ispunio obećanje biračima iz predizborne kampanje. Država za čovjeka je država za njega i njegovu bolesnu sujetu koja tu istu državu galopirajući vodi ka provaliji.

Posljednji čin ove tragedije u Lagumdžijinoj režiji jeste pokušaj nametanja Hrvatima Slave Kukića za predsjedatelja Vijeća ministara. Svjestan je Lagumdžija da Kukića neće prihvatiti Srbi i Hrvati, ali on uživa u demonstraciji moći koju mu je dopustila međunarodna zajednica. Nestranački kandidat Slavo Kukić,  član stranačkog Savjeta SDP BiH za ustavno-pravna pitanja kukavičje je jaje koje Lagumdžija pokušava uvaliti Hrvatima i tako im zadati završni udarac. Pakleni plan smišljen vjerojatno u nekom kutku Bošnjačkog instituta je na kušnji.

Ukoliko Lagumdžija uz pomoć međunarodne zajednice uspije instalirati Kukića za predsjedatelja Vijeća ministara to će biti definitivno početak kraja BiH kao države tri jednakopravna naroda. Iako su Lagumdžijinim poslušnicima puna usta BiH, Hrvati su oni koji su je svojim glasovima stvorili neovisnu,  i koji su je svojim životima i oružjem obranili. Dok su Hrvati krvavili za ovu državu Lagumdžija je bio samo slučajni pratitelj „babe" jednog od njegovih današnjih satelita. Gdje je u to vrijeme bio kandidat Kukić nije poznato?

 

Ovih dana će se saznati put BiH. Hoće li ona opstati ovisi prije svega o platformašima i međunarodnoj zajednici. Ukoliko Lagumdžija bude ustrajan da Hrvatima zada završni udarac nametanjem marksiste Kukića, to će mu se vratiti kao bumerang i značit će kraj ove i ovakve BiH. Ako, pak međunarodna zajednica shvati da je ovo država tri jednakopravna naroda i ukoliko se tako bude ponašala onda ova zemlja ima budućnost. Budućnost u kojoj će se morati odgovarati za reket, poticaje, utaju poreza i sav kriminal koji trenutno podržava čovjek od države i njegovi trabanti.

hercegovina.info