FOTO  Dragan Čović u Zenici: Svaki naš čovjek nam je važan

hdz u zenici
... osnivanja, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Svečanoj akademiji, pored velikog broja članova i simpatizera, nazočilo je i izaslanstvo HDZ-a BiH koje je predvodio predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, a nazočni su bili i dužnosnici HDZ-a BiH sa svih razina izvršne i zakonodavne vlasti.

U obraćanju nazočnima, Čović je naglasio kako već 15 ili 20 godina, svake godine dolazi na obilježavanje godišnjice HDZ-a u Zenici.

„Svaki naš čovjek nam je važan i zbog toga redovito s izaslanstvom dolazim ovdje. Moramo se sastajati s ljudima i razgovarati o svakodnevnim problemima. Nisam zadovoljan položajem Hrvata ovdje u Zenici, ali isto tako ni drugi narodi ne mogu biti zadovoljni u mjestima gdje su oni manjina. Moramo svi skupa puno više uraditi da bi svima bilo bolje i moramo izgraditi ambijent u kojem će se bolje živjeti", kazao je Čović.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Zenica Josip Dujmović naglasio je da su Hrvati mukotrpno gradili temelje za život u Zenici poslijednjih 28 godina i da ne smiju dozvoliti da se ti temelji sruše.
Naglasio je važnost zajedništva Hrvata u Zenici i stranaka koje ih okupljaju, kako se nikad ne bi ponovilo da nemaju svoje predstavnike u vlasti te kako bi mogli i u budućnosti nastaviti graditi temelje za opstanak Hrvata na području Zenice.

Nazočnim se obratio i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Zeničko-dobojske županije i izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH Ivo Tadić./HMS/