Dragan Čović: Izmjene Izbornog zakona BiH pitanje svih pitanja za Hrvate

Dragan Čović: Izmjene Izbornog zakona BiH pitanje svih pitanja za Hrvate
... Predsjedništva BiH Dragan Čović u pozdravnom govoru na tradicionalnoj Večeri članova i prijatelja Udruženja bosanskih Hrvata "Prsten", ogranak Đakovo.

- Imamo pravo tražiti da budemo konstitutivni jednakopravni narod u BiH. Odluka Ustavnog suda da legitimni predstavnici konstitutivnih naroda moraju predstavljati svoje narode i u Predsjedništvu BiH i u Parlamentarnoj skupštini će se morati provesti. Ovo nije pitanje bilo kojeg pojedinca, bilo koje političke opcije niti jedne političke stranke - ovo je pitanje hrvatskog naroda, njegove opstojnosti, kako u RH tako i u BiH - istaknuo je Čović, priopćeno je iz Udruženja "Prsten".

Naveo je također da pritisci "koji dolaze iz različitih izvora političke moći, koji bi željeli Hrvate ostaviti izvan prostora BiH i pretvoriti ih u nacionalnu manjinu, neće uspjeti".

Kao poseban gost tradicionalne Večeri, okupljenim članovima "Prstena" Čović je rekao da ova udruženja danas mnogo znači ne samo za Hrvate Bosne i Hercegovine, nego i za Hrvate diljem svijeta.