Dragan Čavić: Milorad Dodik je diktator, on priprema moje uhićenje!

Milorad Dodik

Čavić optužuje aktualnog predsjednika RS Milorada Dodika da je u potpunosti privatizirao sustav, te upozorava javnost da se priprema njegovo uhićenje.

Dodik ne trpi kritike i svi koji ga kritiziraju moraju biti pod udarom sustava. Nisam ja jedini izložen, moja je sankcija najbenignija, iako znam da mi spremaju i ozbiljnije. A sankcije su namijenjene i Ivaniću i Mihajlici i svima koji se drznu da kritizirati režim i sustav - tvrdi Čavić u intervju Dnevnom avazu.

A koje Vam to ozbiljnije sankcije spremaju?

- Grupa policijskih inspektora dobila je zadatak da mi po svaku cijenu namontiraju proces, ne bi li sve rezultiralo optužnicom i mojim uhićenjem kao bivšeg predsjednika RS. Dodik kao diktator upravlja cijelim sustavom, medijima, njega i njegovih nepredvidivih poteza boje se i njegovi suradnici. Ja ga se ne bojim, samo neka primjenjuje to što ima. Jednog dana će ga sve to sustići.

Smatrate li da je Vlada Aleksandra Džombića spremna za velike ekonomske i političke izazove koji je očekuju?

- Da se razumijemo, to nije Džombićeva Vlada, nego Dodikova. Dodik se nije ni preselio u kabinet predsjednika, zadržao je kabinet premijera i tamo boravi. Imenovao je sve i jednog ministra, jer tako vlada diktator. Diktator je sebi izabrao Vladu koja će slušati, a ne misliti, i u tom slušanju suočit će se s ogromnim ekonomskim problemima.

Još se ni ne nazire formiranje parlamentarne većine na državnoj razini. Tko su, prema Vašem mišljenju, glavni krivci za ovakvo stanje?

- Glavni krivci su oni koji su se grupirali u tri bloka, zauzeli rigidne političke stavove i time onesposobili formiranje izvršne vlasti. Ne postoji alternativna opcija, svi su sudionici u blokadi institucija BiH i imam dojam da to svima odgovara. Svatko od njih želi putem te blokade reći da ova zemlja ovako ne može funkcionirati, a što će iz te kutije izaći - samo dragi Bog zna.

Novi "mercedes" za predsjednika

- U jeku ove krize govori se o oko 400.000 KM utrošenih na kupovinu najnovijeg "mercedesa" Dodiku, da se predsjednik voza u njemu i na taj način žrtvuje za RS. Da je to Vlada odlučivala u prijedlogu proračuna, nikad ne bi uradila, jer je svjesna kakve ekonomske i socijalne probleme ima. Ali, ta Vlada ne može odlučivati, ona mora samo slušati šta joj se naredi - kaže Čavić za Dnevni avaz.

dnevnik.ba