Dodik: Mostar je najpodjeljeniji grad u svijetu

Dodik: Mostar je najpodjeljeniji grad u svijetu
- Nije ni važno hoće li to biti dok sam ja na vlasti ili kasnije, ali vjerujem kako će Republika Srpska jednoga dana biti neovinsna država. Ne znam kako može opstati zemlja u kojoj vas tjeraju da budete, u kojoj se važne odluke donose preglasavanjem - rekao je Dodik sinoć tijekom jednosatnog gostovanja na srpskoj javnoj televiziji.

Predsjednik RS-a je kao primjer podjela u BiH istaknuo Mostar, koji je mnogo puta spominjan tijekom sinoćnje emisije. - Mostar je najpodjeljeniji grad u svijetu. Jasna je granica između hrvatske i bošnjačke strane i Mostarci ne prelaze s jedne strane na drugu. Samo gradski službenici idu na jednu i drugu stranu - zaključio je Dodik, te dodao kako je upravo Mostar primjer pokušaja bošnjačke majorizacije u Bosni i Hercegovini.

- Bošnjaci pokušavaju preuzeti Mostar i ta se slika može prenijeti na cijelu BiH. Bočnjacima treba biti jasno kako Banja Luka ili Trebinje nikada neće biti njihovi - istaknuo je Dodik.

Voditelj tijekom razgovora nije izostavio ni pitanje o bivšem hrvatskom predsjedniku Stjepanu Mesiću koji je ponovo komentirao događanja u BiH tijekom polemike oko referenduma u RS-u.

- Hrvati u BiH su upravo zahvaljujući Mesićevoj politici postala marginalna skupina u BiH. Nikada tijekom svoga mandata nije posjetio Mostar, a bio je nekoliko puta u Sarajevu. Gledali smo ga kako ga vode na ćevape, a nije ga bilo briga što se događa u Mostaru.

Taj čovjek je sada prošlost i više nije bitno što on govori - zaključio je predsjednik Republike Srpske tijekom gostovanja na srpskoj državnoj televiziji.