Dodik: SDA u ovom trenutku ne može biti partner u vlasti na razini BiH

Dodik kaže da, tko god u Sarajevu želi da poštovati daytonsko uruđenje BiH, za SNSD je prihvatljiv partner u formiranju vlasti na razini BiH, a SDA to u ovom trenutku nije.

''Mislim da nema potrebe mijenjati isto. Dovedete umjesto Zlatka Lagumdžije Sulejmana Tihića i imate isti odnos snaga.

S Lagumdžijom smo bar uspjeli završiti pitanja zakona o prebivalištu i jedinstvenom matičnom broju i morate primjetiti da su to rješenja koja je promovirala RS i nije to radila samo u svom interesu, već da se poštuje Ustav BiH i Daytonski sporazum.

Takvu logiku tko god prihvati, može nam biti partner. U ovom trenutku to SDA nije, jer nije glasala za te zakone'', naveo je on u izjavi novinarima u Bijeljini.

Ustvrdio je da zastupnik SDA Šemsudin Mehmedović "očigledno ima proceduralnu zaštitu Tužiteljstva BiH, koje nije htjelo surađivati na očiglednim dokazima da on ima problem s ratnih zločinima".

''To govori koliko je trulo i nepotrebno Tužiteljstvo BiH, kao i Sud BiH. To govori i presuda Europskog suda za ljudska prava'', smatra Dodik.

Najavljuje da će narednih mjeseci te pravosudne institucije "doći na dnevni red".

Dodik je u subotu u Bijeljini nazočio sjednici Gradskog odbora SNSD-a za čijeg predsjednika je izabran Miroslav Milovanović.

Predsjednik SNSD-a je ponovio tvrdnju da će ta stranka pobijediti na narednim izborima.

Fena