Dodik: RS je danas stabilna i neupitna politička zajednica

Milorad Dodik političar iz RS-a, Milorad Dodik političar iz RS-a, RAK, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Sulejman Tihić, Milorad Dodik, nadležnost, Zakon, imovina, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, Politika, Milorad Dodik, BIH, karađorđevo, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, Treći entitet, BIH, SNSD, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Mladen Bosić, Vijeće ministara, autonomija, Republika Srpska, Milorad Dodik, BIH, Milorad Dodik, SDP BIH, BIH, Trebinje, Milorad Dodik, stranka za bih, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Republika Srpska, SNSD, Hrvati u BIH, ustav, Milorad Dodik, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, BIH, Milorad Dodik, Republika Srpska, BIH, SNSD, Milorad Dodik, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Republika Srpska, Milorad Dodik, Sulejman Tihić, Dragan Čović, HDZ BiH, SDP BIH, SDA BIH, Milorad Dodik, Bakir Izetbegović, Reis Cerić, Mevlid Jašarević, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Zdravko Krsmanović, Gornja Drina, SNSD, Mi
On kaže da je RS danas stabilna i neupitna politička zajednica i pored „brojnih izazova koja je bila izložena tijekom 20 godina postojanja".

Dodik se osvrnuo na „brojne probleme i osporavanja koje je RS trpjela u prošlosti da bi danas postala neupitna u političkom, institucionalnom i teritorijalnom smislu".

„RS je samodrživa, samosvjesna i važan partner i faktor. RS nije objekt, već je sve više subjekt političkih, regionalnih, ekonomskih i drugih događanja", kazao je on.

Ukazao je i na ekonomske i socijalne izazove koji očekuju RS i potrebu redefiniranja unutarnjih prioriteta.

„Ogroman broj ljudi dobio je prava. Jedan broj njih i koji to ne zaslužuje i to je ogromno opterećenje i ne samo za financije već nas to sprječava da u nekim drugim segmentima interveniramo, kazao je Dodik.

On je danas, povodom obilježavanja 9. siječnja, Dana RS-a, organizirao prijeme za sportiste, studente i đake, predstavnike Saveza nacionalnih manjina, kulturne i naučne radnike i predstavnike izdavača, kao i predstavnike medija.

On kaže da u narednom periodu treba podržati razvoj slobodnih medija.

„RS je potreban široki spektar medijskih pristupa, koji moraju biti dovoljno profesionalni, ali i patriotski usmjereni da bi se iz kriznih vremena zajednički uspjelo izvući najbolje", naveo je entitetski predsjednik.

Fena