Dodik: Ne mogu drugi da određuju tko su dobri Hrvati i Srbi

Dodik: Ne mogu drugi da određuju tko su dobri Hrvati i Srbi
...da se na bazi pariteta osigura struktura Savjeta ministara BH. Prema njegovim riječima, ukoliko su i drugi autentični predstavnici srpskog i hrvatskog naroda spremni da odluče o ljudima koji će predstavljati narode u Savjetu ministara, može se napraviti pomak.

"Ako se nastavi sa željom da se drugima određuje ko su dobri Hrvati ili ko su dobri Srbi u Savjetu ministara, od tog posla nema ništa", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je dodao da proprocionalni pristup ne može pomoći i da Republika Srpska u tome vidimo želju da se drugi preglasaju i da se uvede nova praksa proporcionalne zastupljenosti koja nije u skladu sa Ustavom.

"Ne znam da li ima pomaka, ali ja ću principijelno biti na svakom sastanku, jer dolaze ljudi koji mogu doprinijeti rješenju", poručio je Dodik.

On je rekao da su navedeni okviri fer i principijelni, te da omogućavau da nitko ne bude gubitnik, ali i da se afirmira suština BiH da konstitutivni narodi budu izborna baza svojih predstavnika u Sarajevu.

Predsjednik SDA Sulejman Tihić zakazao je za srijedu, 28. prosinca, novi sastanak lidera šest stranaka koji bi trebalo da bude održan u zgradi zajedničkih institucija BiH u Sarajevu.

Srna