Dodik: Komšić je 'pobačaj na izborima', Izetbegović 'beznačajan i treba ga ignorirati'!

Milorad Dodik
Na pitanje da prokomentira Komišićev stav da neće ići u Beograd na sastanak s Tomislavom Nikolićem, predsjednikom Srbije, Dodik je rekao da će se „zbog toga sigurno uznemiriti Balkan".

-Komšić je pobačaj na izborima. Ko njega nešto pita. Možete misliti kako me je njegova izjava potresla, rekao je Dodik u izjavi novinarima u Trebinju i dodao da tri člana Predsjedništva BiH donose odluke, a ne jedan.

Komentirajući jučerašnju Izetbegovićevu izjavu da je RS "bazirana na kostima i genocidu počinjenom u Srebrenici", i da nikada neće biti izvan teritorije BiH, Dodik je rekao da se Izetbegović ne pita ni za jedno pitanje u RS i da ocjene koje daje neće ga „učiniti zadovoljnijim".

-Oni su davno izgubili RS i ničim ne upravljaju u RS. Izetbegović se ni o čemu ne pita u RS. On je samo puki predstavnik bošnjačkog naroda i neka se bavi svojim poslom onako kako može i neka provodi Islamsku deklaraciju svog oca na način kako je i planirao da uradi, ustvrdio je Dodik.

Dodao je i da "RS sebe ne doživljava ništa više od onoga što joj je Dejton propisao".

Tvrdi i da to što Izetbegović uzima sebi za pravo da komentira predsjednika jedne suverene države, kakva je Srbija, govori o njegovoj „uvjerenosti da ima pravo na sve".

-Izetbegović je jedan od tri člana Predsjedništva i da BiH ne može da progovori sve dok nema stav sva tri člana - kazao je entitetski predsjednik i dodao da Izetbegović to pravilo krši.

Naveo je i da Izetbegovića u RS „treba ignorirati".

Fena