Dodik I Čović: Vrijeme je da stranci napuste BiH

Dodik i Čović
- Nakon sredine prosinca sve je izborna kampanja - kazao je Čović novinarima nakon sastanka stranačkih izaslanstava.

Dodik se s tim u cijelosti suglasio te je naveo kako u vrijeme predizbornih aktivnosti nema smisla voditi bilo kakve razgovore o promjenama ustava.

- To treba prepustiti generaciji političara koja će doći nakon izbora - kazao je novinarima Dodik.

Lideri HDZ BH i SNSD također su najavili kako će ove dvije stranke ojačati međusobnu suradnju a Dodik je najavio i moguće potpisivanje sporazuma o strateškoj suradnji. Dodik je pak pojasnio kako bi za tu suradnju bilo mjesta i za političku stranku koja bi bila relevantni predstavnik bošnjačkog naroda i sve s ciljem da se postigne dogovor o stabiliziranju političke situacije u BH i provedbi nužnih reformi.

Dodik i Čović također su komentirali ulogu međunarodne zajednice u BiH pri čemu je čelnik SNSD inzistirao na tome kako je nužno što prije zatvoriti Ured visokog predstavnika (OHR) a donošenje ključnih odluka prepustiti domaćim političarima.

Čović je izrazio čvrstu uvjerenost kako će HDZ BiH kod Hrvata baš kao i SNSD kod bosanskih Srba dobiti uvjerljivu potporu birača te da će se time potvrditi kako samo domaći političari mogu donijeti odluke koje će omogućiti istinski napredak u zemlji.

Čović je izrazio zadovoljstvo i činjenicom da je kandidat HDZ BiH Ljubo Bešlić izabran za gradonačelnika Mostara ocijenivši pritom kako je na taj način spriječen pokušaj izbornog inženjeringa odnosno izbora gradonačelnika koji ne bi bio odraz istinske volje birača.

Poskok.info