Dodik: BiH može opstati, ali ne ovakva

Dodik: BiH može opstati, ali ne ovakva
"Ja nisam za teritorijalno urušavanje BiH, ja samo ne mogu jamčiti kako će ostati ovakva. Treba uvažavati sve, postoje realnosti", rekao je Dodik, podsjećajući kako mnogi misle da RS treba nestati.

Prema njegovim riječima, BiH je državna zajednica sastavljena od dva entiteta i tri naroda. "Prema tome, BiH je državna zajednica koja mora afirmirati subjekte vlasti, subjekte odlučivanja sa nižih razina vlasti", rekao je Dodik, ističući kako RS želi da zadrži Daytonske ovlasti. Ponovno je napomenuo kako Federacija duguje 68 milijuna KM RS-u i kako će Srpska zaštiti svoja prava.

"Donijeti ćemo odluke kojima ćemo dovesti u pitanje funkcioniranje sustava", poručio je Dodik. Ponovio je svoj stari stav kako BiH treba demilitarizirati, ocjenjujući kako bi novac koji se troši za Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH mogao biti upotrijebljen za razvoj. "Imamo nepotrebnu parazitsku strukturu koja troši ogroman proračunski novac", napomenuo je Dodik u emisiji Telering na OBN-u.

Prema njegovim riječima, iako u RS postoje određeni problemi u vezi sa realnom ekonomijom, Proračun Srpske je stabilan, bez obzira što u ovoj godini nema tranše MMF-a. "RS redovito izmiruje svoje obveze, stabilizirani su mirovinski i fond zdravstva", rekao je Dodik i dodao kako RS ima institucionalnu stabilnost i nema vidljivih opasnosti na socijalnom i ekonomskom planu.