Demokratska fronta bivšeg ministra vanjskih poslova Hrvatske usporedila s đavlom

Demokratska fronta bivšeg ministra vanjskih poslova Hrvatske usporedila s đavlom

Da „đavo ne miruje“ i da se iz dana u dan građanima ove zemlje serviraju umobolne ideje o njenom razvaljivanju na tri dijela, govori i najnoviji istup bivšeg ministra vanjskih poslova Hrvatske Mire Kovača.

Opetovao je ono što je prije par mjeseci kao probni balon pustio u javnost: BiH treba podijeliti po „belgijskom principu“- Bosna cijela u tri dijela, u kojoj bi Hrvati, odbijanjem svoje administrativne jedinice, dobili puni suverenitet. Kao da ga sada nemaju, kao da bi glasanjem „svoj za svoga“ u čisto zapadnohercegovačkom izbornom getu (o ostalim Hrvatima u drugim dijelovima BiH ni riječi - valjda bi ovom konceptu prethodilo njihovo preseljenje u hercegovačku grudu) konačno ostvarili vjekovni san - „svoj na svome“. I da sve bude još zanimljivije, poslije tirade koju nam je Kovač održao, isti izjavljuje kako se Hrvatska ne miješa u unutrašnje stvari druge, suverene države.

Valjda je i poslije ove, za sada još uvijek verbalne akrobatike novog crtača mapa BiH – Kovača, i posljednjem građaninu ove zemlje koji ju doživljava istinski svojom i cjelovitom – jasno zašto je NATO put jedini ispravan put i zašto taj koncept buduće BiH nailazi na otpore. Zbog svega toga, Demokratska fronta i njen predsjednik Komšić neće odustati od ovog zahtjeva. Svakim novim danom raste i svijest kod  građana o neumitnosti ovakvog puta u Europu, pod kišobranom NATO saveza. Druge nam nema , kao što nemamo ni drugu ni rezervnu domovinu osim Bosne i Hercegovine, stoji u priopćenju DF-a.

https://www.hercegovina.info/vijesti/vijesti/bih/miro-kovac-belgijski-model-regija-za-jednakopravnost-hrvata-u-bih-168215

Foto: faktor.ba