DEMIR MAHMUTĆEHAJIĆ Nije istina da napuštam SDP i nije istina da prelazim u DF!

Demir Mahmutćehajić
Oslobodjenje.ba

Nakon što se SDP BiH, osim na Facebook profilu SDP BiH Hercegovina, nije oglasio o presudi u Čapljini i podržao Demira Mahmutćehajića, koji je na sudu u Čapljini nepravomoćno osuđen na godinu i 4 mjeseca zatvora zbog nereda u Stocu 2016., a to je učinio DF, izvori bliski SDP-u počeli su govorkati da Mahmutćehajić prelazi u DF i sa sobom povlači cijeli općinski odbor.

„Imajući u vidu da je Demir Mahmutćehajić (SDP) nepravomoćno i nepravedno osuđen na godinu i četiri mjeseca zatvora uz novčanu kaznu, frapirani smo izostankom bilo kakve reakcije SDP-a“, kazali su nedavno iz DF-a.

Iz SDP-a su, opet naglašavamo na Facebooku, više reagirali na priopćenje DF-a, nego podržali Mahmutćehajića. Među ostalim, istaknuli su da će SDP BiH uvijek biti na strani prava i pravde, na strani obespravljenih, bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku, stranačku ili drugu pripadnost, a „Demokratska Fronta za eventualne dodatne nejasnoće, neka se obrati koalicijskim partnerima, upravo onima po čijem se nalogu i provodi ovaj proces“.

Mahmutćehajić pak tvrdi da transfera nema.

„Nije mi jasno tko u SDP-u širi te laži, ali one su samo laži, i unutar partijsko podmetanje. Nikad nisam imao namjeru napuštati SDP, pa to neću ni sada. Nije istina da napuštam SDP, i nije istina da prelazim u DF“, odrješit je Mahmutćehajić u izjavi za hercegovina.info.

Podsjetimo, kako je hercegovina.info i pisala, iz Sarajeva su izostale reakcije na prvostupanjsku presudu u predmetu 'Kaplan i ostali', čime se stječe dojam da se ograđuju od načina na koji su se Kaplan, Ljubović i Mahmutćehajić borili protiv navodnih nepravilnosti.

Reagirali su županijski odbor SDA i Šerif Špago, te jedino i samo DF, nakon čega je reagirao i SDP Hercegovina na Facebooku.

https://www.hercegovina.info/vijesti/vijesti/politika/u-capljini-presuda-a-mahmutcehajic-u-italiji-kaze-da-nije-pobjegao-180067