Davor Domazet Lošo: HRT više nije ni jugoslavenska

Davor Domazet Lošo, geostrateg, geopolitičar, Politika, Ivo Josipović, Tomislav Karamarko, Sustav nacionalne sigurnosti, korupcija, Davor Domazet Lošo, admiral , Ivo Josipović, HDZ RH, Kolinda Grabar Kitarović, Bosna i Hercegovina, bošnjački dužnosnici, Davor Domazet Lošo, Davor Domazet Lošo, Hrvatska zemlja, Davor Domazet Lošo, Davor Domazet Lošo, Admiralovi zapisi 2
Gost prve Bujice na Osječkoj televiziji u 2015. bio je bivši načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Davor Domazet Lošo.

Emisija je počela usporedbom na tretman u medijima koje je dobio komentar HDZ-ove mladeži iz Varaždina, dok je onaj Nenada Horvata, psihijatra iz Varaždina koji je na facebooku teško napadao hrvatske branitelje, izignoriran.

"Vrlo je lako i jednostavno usporediti. Hrvatska, poglavito u zadnjih pet godina, otkad je Josipović rekao da će Hrvatska pocrveniti, došla je do stanja u kojem se vode ideološki ratovi. Za njih Drugi svjetski rat još nije završio. Zadnjih pet godina žive dvije Hrvatske koje ne razgovaraju. Jedna nametljiva, manjinska i arogantna, to je ova Josipovićeva. Druga je Hrvatska ova braniteljska, koja u Savskoj pjeva s Kolindom Grabar-Kitarović. Mentalni komunizam i jugoslaveština je ponašanje, filozofija, ideologija, mentalni sklop koju propagira politika Ive Josipovića. Zbog toga što ova većinska, braniteljska, vjernička, obespravljena Hrvatska nema nikakav tretman u medijima, ne znam zašto se državna televizija zove Hrvatska televizija, to više nije ni jugoslavenska televizija, to je postala televizija SAO Krajine", rekao je admiral Domazet Lošo dodavši da je najbolje ukloniti nekoga tako da ga se ne stavlja na televizijski ekran, što se uporno radi.

Dodao je da je potpora Stjepana Mesića Josipoviću kontinuitet politike od 2000. i nastavak procesa detuđmanizacije Hrvatske.

"Josipović je tehnički moj zapovjednik, iako je to istinski bio jedini Franjo Tuđman, ali kad njega vidite, on je kroz svoju uglađenost protagonist laži. Mesić je učinio puno zla, ali je Josipović od njega opasniji", rekao je uz poruku gledateljima da 11. siječnja moraju dobro razmisliti o tome što govori.

Voditelj emisije pokazao je dokumente kojima je ukazao na slučaj tvrtke Ingra, koja nakon predstečajne nagodbe ima samo četiri zaposlenika, prosječna plaća je 138 tisuća kuna, a predsjednik Nadzornog odbora je Stjepan Mesić.

"Mesić je vrlo jednostavno postavio jednadžbu. Prvi mandat je dobio na kriminaliziranju Hrvata iz Hercegovine, i da će vratiti desetke milijarda što su otišli van i okrivio Tuđmana. Iza toga skrivanja, od Našičke cementare pa redom, sve se može svesti na razinu materijalne svađe. Nije nikako dvojbeno da su Mesić i suradnici opljačkali Republiku Hrvatsku. Tada je Hrvatska počela gubiti svoj suverenitet, a oni neprestano imaju izgovor za nekoga drugoga. Ako neće naši, Mesića i njegove pajdaše otvorit će netko drugi, poput afere Patria", rekao je admiral, dodavši da su od 2000. programirano uništene sve hrvatske institucije, odnosno stvaralačke snage RH.

Admiral je upitan za komentar na najavu Kolinde Grabar-Kitarović da će rehabilitirati generale.

"Malo sam oštrije reagirao, jer nema tko što rehabilitirati generala, sudionika Domovinskog rata. Zašto će me rehabilitirati, jer me Mesić umirovio? Mesić me spomenuo jer sam bio ekspertni svjedok Blaškića na sudu, a znao sam da je lažno pod drugim imenom svjedočio Stjepan Mesić, i protiv Blaškića, i protiv Tuđmana, i protiv države. Zamislite, ja sam bio načelnik Glavnog stožera, a on je postao predsjednik i moj zapovjednik. Zamislite kako smo se nas dvojica gledali, kao u kaubojskim filmovima. On je prvi potegnuo pištolj. Tu politiku sad je nastavio u drugim okolnostima i drugim sredstvima Ivo Josipović", rekao je Domazet Lošo.

Na izborima za Kolindu bez dileme

U prilogu je puštena snimka s proslave Oluje iz Knina 2011. i govora Jadranke Kosor koja je pozdravila Antu Gotovinu i Mladena Markača, a Josipović je nevoljko ustao i nije se pridružio pljesku većine okupljenih. Taj trenutak u emisiji je uspoređen s govorom iz izborne noći u kojoj se pokušao dodvoriti braniteljima.

"To su dva Josipovića. Jedan, onaj pravi, prije četiri godine, i to je bilo nakon prve presude hrvatskim generalima u kojima je, budimo iskreni, stajala njegova politika", rekao je. "Sada kad je njegova politika obespravljena, sada je okrenuo ploču. Ove godine obilježavamo 20. obljetnicu Oluje, i zamislite da se ovom čovjeku preda prijavak na obljetnicu. Nije htio ustati, ne mora, ali je pristojno ustati. Dragi moji prijatelji, branitelji, dođimo sebi da ove godine napokon dođemo svi skupa u Knin i da se poklonimo tim žrtvama, tom danu koji je temelj hrvatske države. Neka to ne bude gospodin Josipović, nego Kolinda Grabar-Kitarović koja će sigurno biti drugačija predsjednica".

Dodao je kako je medijski ignorirana ostavka Vlade Marića, predsjednika Savjeta za ratne veterane u Uredu predsjednika.

"Josipović ima apsolutni nadzor nad glavnim elektronskim medijima i dobrim dijelom pisanih medija", rekao je admiral, dodavši da iz njegovog tima Dejan Jović zapravo nije otišao, jer mu i dalje daje savjete, a konce u timu Ive Josipovića vuče i Budimir Lončar. "To je čovjek koji je progurao onaj sramotni embargo na oružje. On je kriv za tisuće mrtvih hrvatskih i bošnjačkih života", rekao je admiral Domazet.

Dodao je da je Josipović mogao posjetiti Veljka Marića u srbijanskom zatvoru da iskreno misli s braniteljima, i da mu susret s Tomislavom Nikolićem iz tog razloga nitko ne bi zamjerio.

U emisiju se telefonski javila i europska zastupnica Ruža Tomašić. Rekla je da je pisala šefu delegacije EU u Srbiji kako je riječ o čovjeku koji je praktički otet i koji je lažno optužen i osuđen. Odgovoreno joj je da oni nemaju mandat za intervenirati u pojedinačne slučajeve.

"Ovo je jedinstveni slučaj gdje se u tuđoj zemlji sudi jednom čovjeku za navodne zločine koje je počinio u svojoj državi. Tu je Hrvatska trebala reagirati, povući veleposlanika. To je veliki udar na suverenitet Republike Hrvatske", rekla je Tomašić, dodavši da na predsjedničkim izborima očekuje pobjedu Kolinde Grabar-Kitarović kako bi, među ostalim, zatražila da se Mariću sudi u Hrvatskoj.

Admiral Domazet Lošo također ne dvoji kome dati svoj glas.

"Tu vam nema dileme, ili se svrstate uz nekoga tko želi Hrvatsku onakvu kakva treba biti, ili Hrvatsku koja će biti dio nekakvog regiona. Tu nema dvojbe i ne bi trebalo biti nikakve dvojbe", rekao je gost Bujice aludiravši na predsjedničku kandidatkinju HDZ-a.

direktno.hr