DARKO JUKA Studenti ne smiju biti amorfnom masom, neosjetljivom na društvenu realnost

darko juka, Vlada HNŽ, studenti

Darko Juka, savjetnik predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije preuzeo je, u ime Vlade HNŽ-a, a u prigodi obilježavanja desete obljetnice postojanja Hrvatskoga studentskog politološkog foruma, Zahvalnicu za ukupnu potporu Vlade radu te studentske udruge. Zahvalnicu mu je uručio Martin Mikulić, predsjednik HSPF-a.

U obraćanju nazočnima, s posebnim naglaskom na studente/aktiviste, Juka je kazao kako deset godina rada znači zaokruživanje procesa zrenja, prevladavanje ''dječjih bolesti'' i još ozbiljniji iskorak u novo desetljeće.

- Uspješnim pothvatima i inicijativama, preciznim dijagnozama niza društvenih stanja i valjanim reagiranjima na političke devijacije, izrasli ste u respektabilnu udrugu na koju se računa i čije se mišljenje cijeni. Upravo to i jest smisao studentske potentnosti, jer svakomu društvu i svakomu narodu treba zasvijetliti crvena lampica u onomu trenutku kada mu studenti zašute! Studenti ne smiju biti amorfnom masom, neosjetljivom na društvenu realnost, ali kao kolega s dvadeset godina iskustva, osim želje da ostanete aktivni i hrabri, slobodan sam ponuditi vam i iskustveni savjet: Naučite kanalizirati tu snažnu energiju, ''stati na loptu'' i uvijek odmjeriti okolnosti i način na koji ćete i kada postupiti, odnosno ostanite poduzetni, hrabri i iskustveno mudri – poručio je Juka.

Svečanost proslave održana je u amfiteatru Sokrat Sveučilišta u Mostaru, pod sloganom ''Odlučno prema cilju'', a osim aktualnih i prošlih članova HSPF-a, okupila je i brojne uglednike iz društvenoga, znanstvenog i političkog života.