Damir Čardžić: Odlučna borba protiv huligana nema alternativu

Damir Čardžić, NK Hajduk, FK Željezničar, Željko Kerum, Alija Behmen

Član Predsjedništva Narodne stranke Radom za boljitak i zastupnik u Skupštini Ž/K Sarajevo Damir Čardžić, iznio je riječi osude za sve sudionike nemilih događaja na ulicama Sarajeva, zbog kojih je otkazan prijateljski nogometni susret Željezničara i Hajduka iz Splita:

             „Sramno je da bolesni porivi pojedinaca, kojima su nasilje i mržnja uvijek na prvom mjestu, mogu pokvariti ugođaj tisuća ljudi i sportsko nadmetanje starih rivala, Željezničara i Hajduka. Ovaj grad nikada nije bio, niti će biti, utočište huligana i krvnika, nego grad umjetnosti, sporta i nauke čiji građani istinski žive principe suživota i međusobnog uvažavanja, prezirući nasilje i mržnju među ljudima.

                U cijeloj ovoj priči očigledna je politička pozadina, režirana i vođena od strane onih koji ne vole  Bosnu i Hercegovinu i koji joj ne žele boljitak. Mržnja prema Sarajevu i svemu što je simbol Sarajeva, kao i snaga huligana, čije je mjesto u zatvoru, nikada neće biti jači od snage dobrosusjedskih odnosa Sarajlija i dragih Splićana.

                 Pozivam čelnike oba sportska kolektiva, da i dalje nastave graditi dobre međusobne odnose, a gradonačelnike gospodina Aliju Behmena i gospodina Željka Keruma na hitno poduzimanje mjera, kojima će ta suradnja biti institucionalno potpomognuta od strane dva grada u kojima egzistiraju Željezničar i Hajduk.

               Ne dopustimo da nekolicina huligana diktira razvoj sporta u našem društvu i na taj način kroji sudbinu mladih ljudi, koji imaju perspektivu. Njihova sigurnost i životi, kao i sigurnost i životi onih koji su na tribinama, moraju biti sistemski zaštićeni.

              Uz adekvatno procesuiranje svih sudionika, od pravosudnih organa očekujem da javnosti hitno iznesu sve činjenice, koje su vezane za ovaj nemili događaj, kako bi jasno i glasno bili etiketirani oni koji su odgovorni. Također, pozivam sve mjerodavne institucije u BiH, da krenu u odlučnu borbu protiv huligana jer ta borba nema alternativu. "