Dačić: BiH, Srbija i Crna Gora trebaju nastupati kao jedan blok

ivica dačić, ivica dačić, BIH

Srpski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić izjavio je u srijedu da bi Bosna i Hercegovina, Srbija i Crna Gora treble što bolje surađivati i na neki način naspraviti i nastupati kao jedan blok.

''Često sam na sastancima širom svijeta gdje mi jedni druge napadamo umjesto da jedni druge podržavamo i zastupamo zajedničke interese'', rekao je Dačić u Beogradu na skupu „Dijalog za budućnost - Unapređenje dijaloga i društvene kohezije između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije", prenosi Beta.

On je kazao da je budućnost u međusobnom povezivanju, "pa neka se to zove kako hoće".

''Sada su izmislili naziv Zapadni Balkan, to nije nikad ranije postojalo, to je nekada bila Jugoslavija'', podsjetio je Dačić.

On je izrazio žaljenje što se tek treba graditi autocesta do Podgorice i Sarajeva. Dačić je poručio mladima da gledaju u budućnost, navodeći kako je njima to lakše, jer nisu opterećeni događajima iz prošlosti.

Program "Dijalog za budućnost - Unaprijeđenje dijaloga i društvene kohezije između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije" realiziraju UNDP, UNICEF i UNESCO, a financira ga Fond UN za izgradnju mira.