ČULJAK Pobjeda Zorana Milanovića je očekivana

Marin Čuljak, Zoran Milanović, predsjednički izbori

Politolog Marin Čuljak izjavio je za Fenu kako je rezultat drugog kruga izbora za predsjednika Republike Hrvatske očekivan, ali blago iznenađenje je, smatra, razlika kojom je SDP-ov Zoran Milanović pobijedio HDZ-ovu kandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović.

- Za sve one koji malo ozbiljnije prate izborne procese ovaj rezultat je zapravo očekivan. S druge strane možda je neko blago iznenađenje razlika kojom je pobijedio Milanović- ocijenio je Čuljak.

Upitan kakav se odnos Republike Hrvatske prema BiH može očekivati nakon pobjede Zorana Milanovića, Čuljak je izjavio kako on ne očekuje bitnije promjene.

- Moja očekivanja su da se odnos Republike Hrvatske (RH) i Bosne i Hercegovine neće bitno mijenjati jer mislim da su sve političke strukture u Republici Hrvatskoj, ali i u BiH svjesne potrebe za uzajamnom suradnjom. Ta potreba je i u gospodarskom i u političkom smislu, a mišljenja sam da je Milanović svjestan te situacije te da se u kontekstu ovih izbornih rezultata odnos te dvije zemlje neće bitnije mijenjati - istaknuo je Čuljak.

Podsjetio je kako je u vrijeme kada je Milanović bio predsjednik Vlade Republike Hrvatske, hrvatska vlast imala prilično jasan i pozitivan odnos prema Bosni i Hercegovini.