Crkva Budimiru: Nepoželjan si u Mostaru

Nelegalni jer je nelegalno, protuustavno izabran za predsjednika Federacije.

Iako je Budimir danima ponavljao u federalnim medijima kako on neće ići po mišljenje u Zagreb "kao Dragan Čović i Božo Ljubić", ipak se iznenada ukazao u Osijeku kod prvog hrvatskog pravaša.

Požalio se bivši general stranačkom kolegi kako se hrvatska javnost sustavno dezinformira o zbivanjima u susjedstvu. I tako veli Budimir da "HDZ svoj izborni poraz u BiH želi predstaviti porazom hrvatskog naroda", ali, eto, on to "neće dopustiti".

Neće on više dopustiti ni preglasavanje Hrvata, sve je već dogovorio sa svojom federalnim partnerima.

Na Budimirovu demagogiju očito je nasjeo i Srb, koji kao da se tek probudio iz zimskog sna, pa je ustvrdio "da su stvarno HDZ-ovi dobili 90 posto glasova Hrvata, oni bi mogli sami sve izabrati".

Time je prvi hrvatski pravaš pokazao da nije upoznat s osnovnim činjenicama u uzavrelom bosanskom loncu. I ne samo to, dao je podršku nelegalnom predsjedniku, čija stranka nije dobila ni pet posto podrške hrvatskoga biračkog tijela.

No, otkud Budimir u Slavoniji baš u subotu!? Dok je on sa Srbom bistrio bosanskohercegovački postizborni mozaik, u mostarskoj je katedrali za prvog vojnog ordinarija u BiH izabran tek zaređeni biskup Tomo Vukšić.

Na povijesnome misnom slavlju okupila se kompletna političko-intelektualno-diplomatska krema, ali Budimir nije dobio pozivnicu. Štoviše, odaslana mu je jasna poruka iz crkvenih krugova da na tom događaju nije poželjan, da se ne bi dogodio incident, pa je umirovljeni general otišao u pravaški posjet.

No, Budimir je i u Slavoniji "Za dom spreman", kako se inače obraćao masama u predizbornoj kampanji, a pod sloganom "Neću izdat ja".

On je, naime, fiktivni Slavonac, živi u Belišću u Ulici Ljudevita Gaja 12, pa nije isključeno ni da je dobio poziv od popisivača stanovništva. Upisao se u hrvatsko pučanstvo i usput obavio višestruki predsjednički posjet.

izvor: slobodna dalmacija