Čović: Od predsjednika Josipovića i premijerke Hrvatske dobio sam apsolutnu potporu za ono što radim

Dragan Čović, Božo Ljubić, HDZ 1990, HDZ BiH, Dragan Čović, Ivo Josipović, Jadranka Kosor, HDZ BiH, Ivo Josipović

... Jadranke Kosor dobio potporu za nastavak politike koja vodi uspostavljanju ravnopravnosti Hrvata s druga dva naroda u BiH.

"Od predsjednika Josipovića i premijerke Hrvatske dobio sam apsolutnu potporu za ono što radim. Josipović je izrazio zabrinutost, jer BiH duže od godinu dana nema vlasti, ali je snažno podržao ravnopravnost hrvatskog naroda s druga dva naroda. Prema njegovu mišljenju, legitimni predstavnici Hrvata trebaju biti u vlasti, jer je to preduvjet da BiH krene normalnim putem", rekao je Čović novinarima u Mostaru.

Čović je rekao da je tijekom jednosatnog susreta u Dubrovniku prenio Josipoviću da je političko Sarajevo nastojalo obmanuti javnost da su Hrvati, a najprije on, krivi za propast pregovora u Brčkom.

"Istina je, međutim, da ti pregovori uopće nisu propali, a ako ih neko želi na taj način predstaviti, onda mi nismo strana koja je na bilo koji način doprinijela da se to dogodi. Hrvatska je strana koja zagovara BiH i to europsku u kojoj će biti ravnopravni Hrvati, Bošnjaci i Srbi", dodao je Čović.

On je objasnio da je s premijerkom Kosor razgovarao i o predstojećim izborima u Hrvatskoj te naglasio da HDZ BiH čvrsto podržava HDZ Hrvatske.

"Što se tiče HDZ-a u BiH, on čvrsto stoji iza HDZ-a Hrvatske i to nije upitno. Na koji način ćemo ići na izbore, to tek trebaju dogovoriti stranačka, odnosno tijela Hrvatskog narodnog sabora na sastancima koji će biti održani sljedećega tjedna", rekao je Čović.

Čović, koji je i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, imao je odvojene susrete s Josipovićem i J. Kosor na marginama jesenskog zasjedanja Parlamentarne skupštine OEBS-a, koje se održava u Dubrovniku.

Srna