Čović: Međunarodna zajednica mora zaustaviti ovo ludilo

Dragan Čović
Čović je naglasio da se nakon uspostavljanja vlasti u Srednjobosanskoj županiji rasvijetlila jasna strategija bošnjačkih stranaka o nastavku eliminiranja Hrvata kao političkog naroda, a OHR ni bilo tko iz međunarodne zajednice nisu reagirali.

Čović, koji će danas ponovo biti izabran na stranačkom Saboru u Mostaru, poručuje "da ova vlast, kao i u FBiH nema budućnost".


"Nisam naivan i svjestan sam postojanja dugoročnog koncepta pokušaja eliminiranja Hrvata iz BiH", poručio je Čović i dodao da se Hrvati neće seliti.

Prema njegovim riječima, predstavnici međunarodne zajednice danas moraju spriječiti lidera SDP-a Zlatka Lagumdžiju i njegovu politiku u BiH, jer će ona podijeliti i rasturiti BiH.

On je za "Večernji list" naglasio da BiH neće moći preživjeti bez jednoga od tri konstitutivna naroda. "Ako je dio strategije da nas svedu na Hercegovinu i da se prihvati što su nam nudili u ratu, poručujem neće proći i ne može uspjeti", rekao je Čović.

Na pitanje je li točno da podržava predsjednika RS Milorada Dodika o referendumu, Čović je istaknuo da Dodiku ne treba nikakva podrška, jer iza njega stoji entitet, skupština, izvršna vlast.

"Kada je u pitanju RS, nju mogu sačuvati ili rasturiti građani RS. I tu im ne treba nikakva pomoć jer ne možete naći nijednog predstavnika međunarodne zajednice koji je osporio RS u posljednjih deset godina", rekao je on.

Srna