Čović: Glavni prioriteti uspostava vlasti, EU i NATO integracije i reforme

Dragan Čović

Predsjedanje Domom naroda Parlamentarne skupštine BiH od danas je preuzeo Dragan Čović, koji tim povodom ističe da će predstojeće mandatno razdoblje obilježiti višestruki prioriteti kojima će osobno raditi na približavanju BiH ciljevima za dobrobit razvoja i stabilizacije države.

Iz Čovićevog Ureda je priopćeno da će istaknuti prioriteti djelovanja biti EU i NATO integracije, koji su strateško uporište stabilnosti i napretka, te vodeći vanjskopolitički prioriteti BiH.

- Izvršavanje preuzetih obveza i pojačana suradnja s međunarodnim dužnosnicima doprinijet će postizanju kontinuiranih i proaktivnih koraka na polju euroatlantskih integracija - navodi se u priopćenju. 

Čović je ključnim istaknuo vraćanje povjerenja u političku suradnju, te poticanje konstruktivnog dijaloga kako bi se vlast uspostavila sukladno izbornoj volji građana.

Kako je navedeno, uspostava vlasti mora se bezuvjetno nametnuti kao vodeći prioritet kako bi državne institucije mogle djelovati i postizati napredak na mnogim poljima, a sve na dobrobit svih građana BiH.

- Reforme koje će doprinijeti perspektivnoj budućnosti, jednakopravnosti i napretku ne samo da će osnažiti BiH kao suvremeno demokratsko društvo, već će doprinijeti prepoznavanju BiH kao odgovornog i ozbiljnog partnera - poručio je Čović, priopćeno je iz njegovog Ureda, a prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.