ČOVIĆ “Davno je bilo vrijeme za odlazak stranih sudaca…”

ČOVIĆ “Davno je bilo vrijeme za odlazak stranih sudaca…”
Politika24.net

Nakon današnjeg sastanka rukovodstva Kolegija u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine medijima se obratio i predsjedavajući Doma naroda Dragan Čović.

Upitan o jučerašnjoj odluci političkih predstavnika Republike Srpske da zbog stranih sudaca u Ustavnom sudu blokiraju donošenje odluka u državnim institucijama, lider HDZ-a je kazao kako su stavovi ove političke stranke odavno poznati, kako za Ustavni sud, tako i za Ustav BiH.

"Što se mene tiče, davno je bilo vrijeme da strane sudci odu iz Ustavnog suda, a da bismo došli do toga potreban nam je konsenzus. To je Ustav BiH, traženje konsenzusa", kazao je Čović.

Nije želio komentarati istup banjalučkog biskupa Komarice o tome kako Republika Srpska otima zemljište Hrvatima, jer su njegovi i stavovi HDZ-a uvijek bili transparentni.

On je kazao kako je kolegij Doma naroda kratko trajao, jer je dostavljeni dnevni red naredne sjednice potrebno doraditi i dopuniti.

Za danas najavljeni sastanak s liderom SNSD-a Miloradom Dodikom u Istočnom Sarajevu, kazao je da prethodi sastanku s Fahrudinom Radončićem slijedeći tjedan, a da se termin sastanka sa SDA upravo dogovara.

"Ovo je takvo vrijeme da trebamo sjesti za sto i razgovarati, a ne komunicirati preko medija", kazao je Čović.

Na pitanje novinara hoće li se sastati i s predstavnicima Demokratske fronte nije odgovorio, samo je kazao "to vama prepuštam da zaključite".