Čović: Rješenje je u dogovoru SNSD-a, SDA i HDZ-a BiH

Čović: Rješenje je u dogovoru SNSD-a, SDA i HDZ-a BiH

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović primio je danas veleposlanika Slovačke Republike u BiH Martina Kačoa.

Čović je informirao veleposlanika Kačoa o trenutnoj političkoj situaciji u BiH, naglasivši kako je rješenje za formiranje vlasti isključivo zajednički dogovor SNSD-a, SDA i HDZ-a BiH kao demokratski izabranih predstavnika konstitutivnih naroda u BiH, poštujući izborni rezultat. Naglasio je kako su predstavnici hrvatskog naroda u tijelima vlasti nedvojbeno opredijeljeni za Europsku uniju i NATO savez.

Također, Čović se zahvalio na potpori i angažmanu Slovačke u procesu euroatlantskih integracija Bosne i Hercegovine, posebice tijekom šestomjesečnog predsjedavanja Slovačke Vijećem Europske unije.

Veleposlanik Kačo naglasio je kako žitelje Bosne i Hercegovine i Slovačke vežu tradicijski duge i prijateljske veze, te je ustvrdio kako vjeruje u europsku budućnost ove dvije zemlje, saopćio je Ured zamjenika predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragana Čovića.

Fena