Čović: BiH će uskoro imati ustrojenu vlast

Dragan Čović, Jadranka Kosor
...i predsjednicom HDZ-a Jadrankom Kosor o predstojećim izborima za Hrvatski sabor te uspostavi vlasti u BiH.

Supredsjedatelj Doma naroda Parlamenta BiH i predsjednik HDZ BiH Dragan Čović razgovarao je u četvrtak u Zagrebu s hrvatskom premijerkom i predsjednicom HDZ-a Jadrankom Kosor o predstojećim izborima za Hrvatski sabor te uspostavi vlasti u BiH.

"Upoznao sam premijerku s tim da je danas uspostavljena vlast u Središnjoj Bosni te da ćemo uskoro imati ustrojenu vlast i u Hercegovačko-neretvanskoj županiji u Mostaru nakon čega ćemo intenzivno krenuti s uspostavom vlasti u Vijeću ministara BiH kako bi se uspjeli izboriti za apsolutnu jednakopravnu poziciju hrvatskog s druga dva naroda u Bosni i Hercegovini", rekao je Čović za medije u Mostaru. Dodao je da je dobio potporu za politiku koju vode hrvatske stranke okupljene oko Hrvatskog narodnog sabora te da službeni Zagreb inzistira na tome da legitimni predstavnici hrvatskoga naroda, kao i drugih naroda budu u vlasti u Bosni i Hercegovini na svim razinama.

Supredsjedatelj Doma naroda Parlamenta BiH i predsjednik HDZ-a BiH s Kosor je razgovarao i oko nastupa na predstojećim izborima u Republici Hrvatskoj u XI. izbornoj jedinici.

"Dogovorili smo osnovna načela i preuzeli određene obveze i dogovore kako bi omogućili glasovanje svima onima koji podupiru projekt Hrvatskog narodnog sabora u BiH i stranke koje ga čine te kako bi izabrali tri zastupnika u Saboru kao što je to i do sada bio slučaj", pojasnio je Čović.