Članovi Predsjedništva BiH susreli se s komesarom Hahnom

Članovi Predsjedništva BiH susreli se s komesarom Hahnom

Članovi Predsjedništva BiH susreli su se u Briselu s komesarom za europsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannesom Hahnom.

Izražena je zahvalnost za kontinuiranu podršku i posvećenost Europske unije i njenih institucija eurointegracijama BiH, kao i za izražene napore da u prethodnom mandatu Europske komisije Bosna i Hercegovina napravi značajne rezultate na europskom putu, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Razgovarano je o aktualnoj političkoj situaciji u BiH i procesu formiranja vlasti na svim nivoima u BiH, ali i o kontinuiranoj i snažnoj opredijeljenosti BiH za europske integracije.

Tema susreta je bila i regionalna suradnja u kontekstu pristupa regije zapadnog Balkana europskim integracijama, te posljednjih odluka Europskog vijeća o odlaganju pregovora za pristup Republike Albanije i Republike Sjeverne Makedonije.

Istaknuto je da se treba usredotočiti na ekonomski razvoj regije, jačanje tržišta i da treba prebaciti fokus na ekonomski razvoj, jer je i ekonomski uticajnija i razvijenija regija poželjnija EU.

Članovi Predsjedništva BiH poželjeli su uspjeh na novoj funkciji komesaru Hahnu i izrazili nadu da će se europski put BiH i zemalja regije nastaviti.