Članovi Nadzornog odbora HT-a spremaju tužbe zbog nezakonite smjene

Žarko Pušić, FTV, HT MOSTAR, Žarko Pušić, HT MOSTAR, Stipe Prlić, HT MOSTAR, Žarko Pušić

Izjavio je to Glasu Srpske predsjednik Nadzornog odbora HT Mostar Žarko Pušić, jedan od šestero smijenjenih članova tog tijela. On je dodao da će tužbe biti podnesene Županijskom sudu u Sarajevu te da će prijavu dostaviti i Ombudsmanu za ljudska prava BiH.

FTV ćemo tužiti zbog priloga objavljenog 21. srpnja ove godine u kojem su napadnuti članovi Nadzornog odbora i iznesene prijetnje.

Radilo se o fašističkom napadu na nas isto kao što je riječ i o fašističkom odnosu novouspostavljene platformaške vlasti FBiH kad su u pitanju smjene članova nadzornog odbora - kaže Pušić navodeći da je Nadzorni odbor HT Mostar jedini u BiH koji je nadležnom tužiteljstvu podnio prijavu zbog mahinacija u javnim nabavama u ovoj kompaniji.

Vlada FBiH je u svibnju donijela odluku o razrješenju članova Nadzornog odbora HT Mostar, nakon čega su članovi tog tijela podnijeli tužbu Županijskom sudu u Sarajevu i prijavu Ombudsmanu za ljudska prava BiH. Vlada FBiH je ipak provela tu odluku i smijenila šesteročlani Nadzorni odbor. (ri) VL