FOTO  Čitluk je za jedinstvo, uz Hrvatski izbor i Hrvatski odgovor

Čitluk, HDZ BiH

Izaslanstvo je predvodio predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH i kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, uz ostale kandidate sa liste za županijsku, federalnu i državnu razinu.

Nazočne je pozdravio domaćin, predsjednik OO HDZ BiH Čitluk, Marin Radišić te kazao: „Zahvaljujem vam što ste u ovolikome broju došli na ovaj skup čime Brotnjo čvrsto dokazuje da je uz Hrvatski odgovor i Hrvatski izbor, kojeg je pripremio HDZ i HNS BiH. Pred nama su još jedni izbori koji su posebno važni, jer se sigurno zadnji put održavaju po ovim izbornim pravilima, koja su omogućavala da se po glasovima drugih bira hrvatski član Predsjedništva BiH".

Nikola Dobroslavić, Župan Dubrovačko-neretvanske županije, izaslanik HDZ-a RH, pozdravio je nazočne na skupu u Čitluku, te prenio pozdrave predsjednika HDZ RH Tomislava Karamarka i njegovu potporu i riječi uvjerenja da će dr. Dragan Čović i koalicijska lista HNS-a pobjediti na ovim izborima. „HDZ RH uvijek je smatrao da su Hrvati u RH i Hrvati u BiH jedno tijelo, jedan narod, ove dvije stranke su u duhu zapravo jedna stranka i da su one oslonci opstanka i napretka hrvatskog naroda u dvije države. Smatramo da Hrvati u BiH, moraju postići jednakopravnost i nitko im ne smije birati predstavnike u ime njih, te vas pozivamo na jedinstvo, da izađemo na ove izbore i damo podršku dr. Draganu Čoviću i listama HNS-a", kazao je Dobroslavić.

„Hrvatski narodni sabor BiH zagovara jedinstvo Hrvatskog naroda na ovim prostorima, danas nećete naći Hrvata i hrvatsku kuću koja o tome pitanju ne raspravlja, o pitanju stranaka i strančarenja, o pitanju podjeljenosti, ali Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH je našao odgovor, Hrvatski odgovor, bez njega nitko neće moći donijeti bilo kakvu odluku po pitanju Hrvata u BiH. Vrijeme koje dolazi je vrijeme hrvatskog odgovora. Pred nama sjedi čovjek koji je lažno optuživan, medijski linčovan od kojekakvih domaćih i stranih ništarija. Dame i gospodo čovjek koji pred nama stoji je Hrvatski izbor i naš predsjednik prof. dr. Dragan Čović, a to ćemo potvrditi 12 listopada", rekao je Ivan Musa, predsjednik HKDU BiH.
Slađan Bevanda, nositelj liste HDZ-a i HNS-a BiH za Skupštinu HNŽ, na skupu u Čitluku kazao je kako su ovo povjesni izbori, a oni koji su na listama i koji budu izabrani, pred njima stoji teška zadaća. „Ustavne reforme, vraćanje Hrvatima onoga što im pripada iz federalnih institucija i što je najvažnije riješavanja ustavnopravne pozicije Hrvata u BiH. Na razini županije naš će tim imati vodeću ulogu u skupštini županije Hercegovačko - neretvanske i u vladi naravno koja će svojim kompetencijama odgovoriti socijalnim i gospodarskim problemima. Uvjeravam vas da ćemo kroz novu županijsku vlast znati dati novi zamah razvoju ove županije", zaključio je Bevanda.

Nositelj liste HDZ-a i HNS-a BiH za Zastupnički dom Parlamenta F BiH iz HNŽ-a, dr. Mladen Bošković, kazao je nazočnim na skupu što će se dogoditi nakon ovih izbora 12 listopada: „To je apsolutna pobjeda stranaka okupljenih oko HNS-a i dogodit će se napokon osam godina izbor legalnog i legitimnog predstavnika Hrvata u Predsjedništvu BiH dr. Dragana Čovića. Što to HDZ BiH i stranke okupljene oko HNS-a žele vama poručiti, što to žele promijeniti, što se nije dobro dogodilo u vremenu koje je iz nas? Prisjetimo se samo na koji je način formirana federalna vlada, koliko su samo nelegitimni bili ove četiri godine, mislim da se nećemo moći ni prisjetiti svih nevolja koje nam je ta vlada donijela. Vi znate da smo mi prije četiri godine bili pobjednici izbora, ali koga ima tri i pol puta više u BiH, izabrao je podobne Hrvate. To se na ovim izborima ne smije ponoviti, zato Hrvati Brotnja moraju izići na izbore i glasovati za liste HNS-a i glasovati za hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića", poručio je na skupu u Čitluku dr. Mladen Bošković.

„Ljubav između vas i HDZ-a traje već više od dvadeset godina, zbog toga vas pozdravljam, vi koji dvadeset godina nesebično podupirete svoj hrvatski narod", počela je svoje obraćanje dr. Monika Tomić, nositeljica liste HDZ-a i HNS-a BiH za Zastupnički dom PS BiH, te dodala: „Neki će reći da sam nova u politici, istina, ali nisam nova među ljudima u Hercegovini, nisu mi novi problemi koje djelimo, a zajednička nam je briga za hrvatski narod. U ovakvoj nesređenoj BiH, složit ćete se, da nije pravedno da u državi žive tri naroda u dva entiteta, složit ćete se da nije pravedno kada nam mlade obitelji odlaze u svijet, trbuhom za kruhom. Hoćemo li dopustiti da nam gradovi ostaju prazni, da ne čujemo dječiji smjeh, da napuštamo naša ognjišta.