Čestitka HDZ BIH u povodu dana pobjede i domovinske zahvalanosti te Dana hrvatskih branitelja

Poštovani,

Primite najiskrenije čestitke, kao i svi građani Republike Hrvatske, u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja vrijeme je u kojemu se s ponosom i poštovanjem prisjećamo petoga kolovoza 1995. kada se, u vojno-redarstvenoj akciji Oluja, zavijorila hrvatska zastava u oslobođenom Kninu. Hrvatski su nam branitelji tada omogućili boljitak, otvorili put prema sigurnom i mirnom razvitku kako Republike Hrvatske, tako i Bosne i Hercegovine. To je dan kada se na poseban način prisjećamo onih koji su Hrvatima u BiH kao i Republici Hrvatskoj omogućili slobodu.

Oluja, i vojne akcije koje su joj prethodile u Bosni i Hercegovini, samo su još jedan u nizu pokazatelja plodonosne suradnje Hrvata u Bosni i Hercegovi i građana Republike Hrvatske. Zajedničke vojne akcije Hrvatskoga vijeća obrane i Hrvatske vojske tijekom Domovinskoga rata su pokazatelj da ujedinjeni u borbi za zajednički cilj možemo puno toga učiniti.

Danas 15 godina nakon Oluje pred nama su novi izazovi. Hrvati u Bosni i Hercegovini se mirnim političkim sredstvima bore za prava koja im kao jednom od tri konstitutivna naroda pripadaju. U tome i dalje očekuju potporu Republike Hrvatske.

Kao i u godinama Domovinskoga rata ostanimo jedno i u razdoblju koje je pred nama, a u kojem nas čekaju zajednički europski izazovi.

S poštovanjem,