ČAVARA U tijeku razgovori o formiranju vlasti u FBiH

Marinko Čavara, Elvira Dilberović, ostavka, Marinko Čavara, formiranje vlasti, Marinko Čavara, Travnik, goran pejaković, Mirsad Peco, lokalni izbori 2020, Marinko Čavara, ubojstvo, Marinko Čavara, pomilovanja, crna lista, snakcije, Ministarstvo financija SAD, Marinko Čavara, Alen Šeranić, Marinko Čavara, Christian Schmidt, OHR, Federacija BIH, Marinko Čavara, Christian Schmidt, Ustavni sud BiH
Arhiva

Predsjednik Federacije BiH (FBiH) Marinko Čavara izjavio je da su u tijeku razgovori HDZ-a i SDA o formiranju vlasti u FBiH.

Čavara je objasnio da se razgovara o rekonstrukciji federalnih ministarstava, te o izmjenama Izbornog zakona BiH, uz ocjenu da je neophodno Vladu što više približiti aktualnom vremenu i europskim integracijama.

"Stav HDZ-a BiH je da preglomazna ministarstva, kojima je teško upravljati, treba podijeliti u više ministarstava, a da neustavna ministarstva treba ukinuti. Riječ je o ministarstvima obrazovanja i znanosti, te kulture i sporta", precizirao je Čavara.

On smatra da je potrebno prilagoditi jedno ministarstvo koje će se baviti pitanjima mladih, te da je neophodno posebno ministarstvo koje bi se bavilo europskim i drugim integracijama u kojima će FBiH sudjelovati kao dio BiH.

Čavara, koji je visoki funkcioner HDZ-a BiH, napomenuo je da su razgovori u početnoj fazi, ali da će se u slijedećem periodu intenzivirati da bi se našlo rješenje za promjenu Izbornog zakona i imenovanje nove rekonstruirane Vlade Federacije.

On je istakao da se razgovara i o načinu sprovođenja svih odluka sudova, Suda u Strazburu i Ustavnog suda BiH, kako osigurati zastupanje konstitutivnih naroda i na neki način urediti odnose među njima u vezi sa biranjem legitimnih predstavnika svakog naroda.