Burno na Kočerinu: Neovisna lista najavila blokadu prometnice Posušje - Široki Brijeg

Vlatko Marinović, predsjednički kandidati, Hrvatska, Kočerin, izbori, neovisna lista, glasovanje, koronavirus, Središnje izborno povjerenstvo, izbori, spiskovi, izbori, glasovanje, Središnje izborno povjerenstvo, Središnje izborno povjerenstvo, izbori, birači, izbori, glasovanje, Središnje izborno povjerenstvo, devedesetka, opći izbori 2022, izbori, glasovanje, Središnje izborno povjerenstvo

Neovisna lista za Kočerin, jedna od dviju lista u izborima za Vijeće MZ Kočerin, oglasila se priopćenjem oko incidenata koji su se dogodili na nedjeljnim izborima.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti bez intervencija: 

Ovom prilikom želimo obavijestiti kako proglašavamo veliku pobjedu na nedjeljnim izborima za vijeća Mjesnih zajednica u Širokom Brijegu. Neovisna lista za Kočerin je osvojila više od 400 glasova, a ukupno je na biralište izišlo 638 glasača pa se stoga zahvaljujemo svima onima koji su glasali, a napose onima koji su ukazali povjerenje našoj listi.

Nažalost, putem medija javnost je upoznata i o izbornim malverzacijama koje su uslijedile prilikom prebrojavanja glasova te zatvaranja birališta u Osnovnoj školi Kočerin. Sukladno postojećim zakonskim aktima izbore je potrebno poništiti i mi iz Neovisne liste za Kočerin nemamo ništa protiv tog poništavanja.

Dapače, inzistiramo na poništenju izbora, jer ukoliko se to ne dogodi u ovom predblagdanskom vremenu doći će do masovnog prosvjeda, odnosno blokiranja prometnice M6.1 Posušje – Široki Brijeg kroz naseljeno mjesto Kočerin, međutim o datumu i vremenu eventualne blokade nećemo nikome slati službenu obavijest.

Želimo naglasiti kako ovo nije nikakva prijetnja prema bilo kome nego samo revolt razočaranih građana, članova Neovisne liste za Kočerin, a zbog pokušaja izborne krađe u Kočerinu, na izboru za članove vijeća Mjesne zajednice Kočerin, na izborima održanim 8. prosinca 2019. godine.

Traženje pravde i očitovanje istine nema alternativu. Ljudi koji su izišli na izbore vapiju za tom pravdom i istinom. Za to smo se spremni boriti svim dopuštenim sredstvima. Podrška nam već stiže sa svih strana, navodi se u priopćenju Neovisne liste za Kočerin.