Budimir: Čovićeva i Dodikova politika opasna po BiH

Dragan Čović
Budimir je kazao da je naša zemlja na teškom putovanju ka europskim integracijama i da na njenom putu stoje mnoge prepreke, među kojima je posebno istakao politiku koju vode Dragan Čović i Milorad Dodik i koja predstavlja ''opasnost za postojanje BiH''.

''O euroatlantskim integracijama gotovo je neprimjereno razgovarati u situaciju u kakvoj se BiH sada nalazi. Nepoštivanje Dejtonskog sporazuma, destabilizacija ionako nestabilne političke situacije u BiH i poigravanje sa sudbinom naroda BiH, koje neki političari u BiH provode, dodatno destabiliziraju kaotičnu političku situaciju u zemlji'', rekao je Budimir.

Međutim, on smatra da je politička situacija u BiH bila znatno lošija devedesetih godina prošlog stoljeća, te ističe da je ipak ohrabren postignutim rezultatima u FBiH.

''Mnogo vremena smo izgubili u procesu uspostavljanja federalne vlasti i zatekli smo ne baš sjajnu situaciju nakon prethodne, ali ohrabruje me što prvi potezi nove federalne vlasti ilustriraju stručnost, učinkovitost i odlučnost da se stanje u FBiH izmjeni na bolje. Uvjeren sam da su čelnici stranaka okupljeni oko platforme svjesni posljedica bilo kakve pogreške ili odstupanja sa pravog kursa'', istakao je Budimir.

Dodao je i da ''ovoj krvlju natopljenoj zemlji trebaju hrabri političari koji su u stanju njenim narodima osigurati mir i prosperitet''.

Fena