Branimir Glavaš u ponedjeljak pred Sudom BIH

Branimir Glavaš, Branimir Glavaš, Branimir Glavaš, Osijek, Branimir Glavaš, Ministarstvo branitelja, ratni zločin
Slučaj Branimira Glavaša, osuđenog na osam godina zatvora zbog zločina počinjenih nad Srbima u Osijeku 1991. godine, naći će se pred Apelacijskim vijećem Suda BiH u ponedjeljak, 29. studenog. "Apelacijsko vijeće razmatraće žalbu odvjetnika na presudu Branimiru Glavašu u ponedjeljak, a odluku će donijeti idućih dana", rekla je "Glasu Srpske" glasnogovornica Suda BiH Selma Hadžić.

Branimir Glavaš boravi u BiH od svibnja 2009. godine, kada je pobjegao iz Hrvatske da bi izbjegao zatvor. Živio je u Drinovcima kod Gruda, gdje je i uhićen u rujnu nakon što je BiH, čije državljanstvo Glavaš ima, potvrdila presudu iz Hrvatske.

Sud BiH je krajem rujna potvrdio presudu Branimiru Glavašu koji je u Hrvatskoj osuđen najprije na deset godina zatvora, a kasnije mu je kazna smanjena na osam godina.

Njegovi odvjetnici su se krajem listopada žalili na presudu, navodeći proceduralne propuste u presudi Glavašu, a nadaju se i smanjenju kazne.

Glavaš se od uhićenja nalazi u pritvoru Suda BiH, a kada presuda postane pravosnažna, biti će premješten u KPZ Zenica, gdje ga čeka mjesto bibliotekara.