FOTO/VIDEO  Bili smo na Bijači, taće granica, policija, špediteri i carinici

Granični prijelaz Bijača

Iako je granica s hrvatske strane dovršena još prije godinu dana i to sa svim pratećim službama, BiH strana je ipak kasnila.

Samo dva dana prije ulaska Hrvatske u EU, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda (HDZ BiH), predsjedavajući Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje BiH Nikola Špirić i direktor te uprave Miro Džakula otvorili su novoizgrađeni granični prijelaz Bijača.

Bevanda, Špirić i Džakula na otvaranju GP Bijača

Svjesni smo kako će naš kvalitetan pristup i kvalitetan rad pružiti veliku pomoć Carinskoj službi Republike Hrvatske koja postaje članica EU. Naša dosadašnja izuzetno dobra suradnja bit će zasigurno još i bolja", kazao je Džakula na otvaranju.

"Unatoč svim financijskim poteškoćama, ovaj granični prijelaz uređen je po svim standardima Europske Unije te može odgovoriti svim zahtjevima iz Europe", kazao je na otvaranju predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda.

"Prilikom otvaranja ovog graničnog prijelaza našu zemlju svakim danom približavamo EU i ove granične prijelaze trebamo smatrati privremenim rješenjima koja trebaju kratko trajati, te da što prije i naša zemlja postane punopravna članica EU-a", kazao je Špirić.

Bili smo na Bijači, taće granica!

Ekipa našeg portala zaputila se na GP Bijača kako bi i vlastitim očima vidjeli to EU čudo. U prvi mah nismo mogli vjerovati, pa to je autocesta kroz Hercegovinu! Tek što je kolega stisnuo gas morao je kočiti. Kilometar i pol autoceste i eto nas na GP Bijača. Dolaskom na Bijaču odmah upada u oči višetračni uređen prijelaz za vozila kao što i priliči svakom međunarodnom prijelazu.

Međutim odmah nam je bilo jasno zašto kamere na otvaranju GP nisu snimale okoliš oko terminala i objekte koji su u sastavu svakog normalnog prijalaza.

Zaboravili postaviti kontenjere za špeditere!?

Na upit jednog prolaznika da dobije informaciju o špediterima gdje se nalaze njihove prostorije, dobio je odgovor, a čujte njih je teško ovdje locirati, jedan dan su tu, a drugi dan su preko puta. Stvar je ubrzo svima postala jasna kako se papiri izdaju u kombiju. Napominjemo, na prijelazima se obavljaju carinske procedure i kontrole raznih inspekcija zadužene za ispravnost pošiljki koje ulaze i izlaze u zemlju i nezaobilaznih špediterskih kuća bez kojih ove navedene službe jednostavno ne mogu funkcionirati,  jer su oni ti koji rade papire za carinske i inspekcijske službe.

Tako se jadni ljudi snalaze na razne načine, jedni u kombiju, drugi kod inspektora, treći u jedan bunkerić koji je namjenjen za sve njih, a nemogu se okrenut dva čovjeka i to sve na plus 30 stupnjeva i bez ijednog ugostiteljkog objekta ili trgovine u sklopu prijelaza.

hercegovina.info