Bevanda: Bosna i Hercegovina je moja država i ovdje se trebamo izboriti za ravnopravnost

Vjekoslav Bevanda, Vjekoslav Bevanda, Vjekoslav Bevanda, Slavo Kukić, HT MOSTAR, Vijeće ministara BiH, dogovor, lideri, Miro Džakula, Vjekoslav Bevanda, Vjekoslav Bevanda, Vjekoslav Bevanda, Vijeće ministara BiH, Vijeće ministara BiH, Vjekoslav Bevanda, Vijeće ministara, imenovanje, Vjekoslav Bevanda, Vjekoslav Bevanda, vjeće ministara, Vjekoslav Bevanda, Vijeće ministara BiH, Vjekoslav Bevanda, BIH, Europska unija, Vjekoslav Bevanda, Vjekoslav Bevanda, MMF, novac mmf, Vjekoslav Bevanda, MMF, Vjekoslav Bevanda, proračun, Proračun BIH, rebelanas proračuna, proračun grude, Vjekoslav Bevanda, Vjekoslav Bevanda, izborni zakon

...dodavši da ne očekuje da će se odnosi s Hrvatskom zakomplicirati nakon njezina ulaska u Europsku uniju.

"Jedan od prioriteta bit će intenzivni kontakti sa susjedima, prije svega s Hrvatskom s kojom imamo najdužu granicu. Ohrabruje me što je jedna od prvih izjava hrvatskoj premijera Milanovića bila da će jedan od prioriteta biti suradnja s BiH", rekao je Bevanda za medije u Mostaru.

Dodao je da ne očekuje da će odnosi dvije zemlje biti otežani nakon uspostava schengenskoga režima granica.

"I Hrvatskoj je jako stalo do dobrih odnosa s BiH. Gledajući čisto interesno, BiH je najveće tržište Hrvatske i obrnuto. Pozitivna vanjskotrgovinska bilanca jasno upućuje da je Hrvatskoj jako bitna Bosna i Hercegovina", pojasnio je mandatar koji tijekom siječnja očekuje potvrdu u parlamentarnoj skupštini BiH.

Odbacio je kao neutemeljene strahove dijela političkih predstavnika Bošnjaka da bi veća uloga Hrvatske i Srbije mogla biti štetna za Bošnjake.

"To je rezultat medijskih manipulacija, ali i neodgovornih političkih izjava. Meni nije od pomoći to što ja imam dvojno državljanstvo i što mogu otići u Hrvatsku. Ovo je moja država i ovdje se trebamo izboriti da budemo ravnopravni", dodao je Bevanda.

Podržao je i inicijativu predsjednika hrvatske Vlade Zorana Milanovića za izgradnjom dijela jadransko-jonskog koridora kroz BiH do Dubrovnika. Prema njegovim riječima, o trasi budućega koridora trebaju se dogovoriti BiH, Hrvatska i Crna Gora.

(Onasa)