Barišić prozvao Ljubića za primanje 1,3 milijuna kuna; Ljubić demantira da je primio novac!

Božo Ljubić, HDZ 1990, HDZ BiH, Božo Ljubić, Dragan Čović, HSP BIH, Božo Ljubić, vlast, Božo Ljubić, HDZ 1990, Božo Ljubić, Božo Ljubić, vlast, BIH, Božo Ljubić, BIH, Božo Ljubić, Božo Ljubić, Ivo Sanader, Mladen Barišić, Božo Ljubić, vlast, BIH, Božo Ljubić, Hrvati u BIH, Božo Ljubić, Božo Ljubić, BIH, Božo Ljubić, BIH, Hrvati u BIH, Božo Ljubić, sabor
Naslov kao i navodna izjava Mladena Barišića da mi je dao 400 tisuća kuna sve je odvratna laž.

Ne samo da mi Barišić nije dao novac već se ne sjećam da sam ikada Barišića sreo, a posebno ne u četiri oka, ako sam ga i sreo to je moglo biti samo u jako širokom društvu gdje nisam s njim ni komunicirao, a u Tučepima, gdje se to navodno dogodilo nisam bio u posljednjih dvadeset godina.

I ne samo da od Mladena Barišića nisam primio novac, već nikada od HDZ-a RH nisam primio novac, stoji u priopćenju koje je potpisao predsjednik HDZ1990 Božo Ljubić.

Kako piše zagrebački list, tijekom 2007. godine došlo je do raspada HDZ-a BiH. Ivo Sanader tada je procijenio kako je Božo Ljubić osoba koja bi mogla reformirati tamošnji HDZ.

"Rekao mi je da bismo mu, osim politički, trebali i materijalno pomoći", počeo je svoj najnoviji iskaz Mladen Barišić, bivši rizničar HDZ-a, nekadašnji šef Carinske uprave i sadašnji ključni svjedok USKOK-ove istrage o korupciji u najužem državnom vrhu tijekom Sanaderove vladavine.

"Iz blagajne HDZ-a Ljubić je dobio 400.000 kuna, a od mene se tražilo da nabavim ostatak od oko 1,3 milijuna kuna iz crnog fonda", nastavio je Barišić.

"Na sastanku u Tučepima, na kojem smo bili Ivo Sanader, Luka Bebić, nekoliko lokalnih dužnosnika i ja, otišao sam u zasebnu prostoriju i predao novac Boži Ljubiću", ispričao je Barišić.

(S. Lukić/Jutarnji.hr)