Bakir Izetbegović u obrani turske lire i Erdogana od zapada

izetbegovic i erdogan

... viziju u obrani nacionalne ekonomije i valute", istaknuo je predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović u izjavi za Anadoliju.

Na upit o razlozima privremenog pada vrijednosti turske lire, Izetbegović je naveo kako ''postoje razlozi koji su izrečeni, i oni drugi koje možemo nagađati''.

''Jačanje Turske i njenog lidera očigledno smeta mnogima. Žao mi je što zapadne zemlje imaju ovakav odnos prema Turskoj, što traže razloge za nesuradnju, jer turski narod već stoljeće pokušava uspostaviti prijateljstvo sa Zapadom. Bojim se da će ovakav odnos Tursku usmjeriti k Istoku, u neke druge političke blokove. Bojim se da to neće biti od koristi ni Zapadu, ni Turskoj, a time ni BiH koja je vitalno zainteresirana za dobre odnose Zapadnih i islamskih zemalja'', rekao je Izetbegović.

Novi Sporazum o slobodnoj trgovini između BiH i Turske, smatra Izetbegović, dodatno će pojačati i stabilizirati odnose dvije zemlje u toj oblasti suradnje.

''Trgovinski odnosi su odlični, a novi Sporazum o slobodnoj trgovini će ih dalje pojačati i stabilizirati'', poručio je Izetbegović.