Ako delegati ne budu izabrani iz preostale četri županije, spremi smo formirati Dom naroda bez njih!

Podsjećajući kako vlast u Federaciji mora biti formirana do kraja ožujka, Kaplan je rekao kako je realno da se do sredine ožujka pristupi formiranju Doma naroda Parlamenta FBiH.

"Ukoliko u narednih nekoliko dana ne budu izabrani delegati iz preostale četiri županije, spremni smo formirati Dom naroda sa do sada izabranim delegatima iz šest županija", najavio je Kaplan.

Ocijenivši kako nema ništa sporno u konstituiranju Doma naroda bez završetka posrednih izbora delegata u svih 10 županija, Kaplan je rekao kako je to moglo biti diskutabilno da je Dom naroda konstituiran u prosincu, ali ne i u ožujku.

"Realno je da Dom naroda uskoro bude formiran", istakao je Kaplan i dodao kako SDA o formiranju vlasti svakodnevno nezvanično razgovara s drugim strankama.

O provedbi rezultata općih izbora, odnosno o formiranju vlasti, danas bi trebalo biti riječi i na sjednici Predsjedništva SDA.

Krajnji rok za formiranje vlasti u FBiH i usvajanje federalnog proračuna za 2011. godinu je kraj ožujka ili, u suprotnom, slijedi raspuštanje federalnog Parlamenta i raspisivanje novih izbora.